,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулася зустріч із відомим мандрівником
Вівторок, 13 листопада 2018 15:44

У ЧДТУ відбулася зустріч із відомим мандрівником

У ЧДТУ відбулася зустріч із відомим мандрівником

13 листопада у Черкаському державному технологічному університеті відбулася зустріч з Сергієм Гордієнком професійним мандрівником, провідним фахівцем з екстремального і одиночного виживання, істориком-дослідником, міграциологом, етнографом, мандрівним філософом, письменником. Відомий мандрівник подолав пішки і на каяку понад 160 000 кілометрів по всьому світу, побував на всіх континентах, зазирнув у найвіддаленіші куточки нашої планети, зокрема двічі досяг Північного полюса.

Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор представив аудиторії шанованих гостей: членкиню Національної спілки письменників України, черкаську поетесу Валентину Коваленко та Сергія Гордієнка і запросив присутніх до спілкування.

Власне, саме задля спілкування, а не для лекції і завітав до вишу досвідчений мандрівник-філософ.

У спілкуванні головне, щоб люди розуміли, чому відбувається та, чи інша подія, зокрема наша нинішня зустріч, – зауважив під час знайомства Сергій Гордієнко.

Розповідаючи про свої унікальні подорожі, описуючи небезпеки, які нерідко чатують на мандрівників, Сергій Іванович повсякчас акцентував увагу на безперервному навчанні, самоосвіті та саморозвитку, підсилюючи свої слова цитатами відомих людей, зокрема Михайла Булгакова, Шона Коннері, Авіценни.

Все, що потрібно для того, щоб вижити у екстремальній ситуації – це знання. Ми – домінуючий вид на цій планеті, тому постійно навчатися є нашим першочерговим завданням. Це дуже важливо для нашої цивілізації – наголосив Сергій Гордієнко. – Увесь напрацьований досвід потрібно використовувати задля власної безпеки.

Дійсний член ЮНЕСКО (директор історичних програм регіонального центру ЮНЕСКО), академік міжнародної Академії сталого розвитку суспільства і особистості, доцент Київського університету туризму, економіки і права, поряд зі своїм основним покликанням професійного мандрівника, досліджує техніку та психологію виживання, проводить значну громадську роботу зустрічаючись під час експедицій з учнями, студентами та широкою громадськістю.

Розповідь Сергія Івановича про колосальний життєвий досвід у поєднанні з напрацьованим фактичним матеріалом з тактики виживання в екстремальних ситуаціях, а також життєві правила спілкування з природою, надзвичайно вразили слухачів. Відомий експедиціонер поділився мандрівними планами на найближче майбутнє та цікавими історіями про свої минулі подорожі, продемонстрував фотознімки тварин, рослин, місцевостей, які відвідав і бачив на власні очі.

На кожне поставлене питання Сергій Гордієнко відповідав захопливою історією, і таке спілкування могло тривати нескінченно. Ще деякий час після завершення заходу, молодь не відпускала мандрівника, проявляючи щиру цікавість і захоплення його діяльністю.