,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ побували у UNIT.Сity
Вівторок, 13 листопада 2018 13:46

Представники ЧДТУ побували у UNIT.Сity

Представники ЧДТУ побували у UNIT.Сity

Викладачі, аспіранти та студенти Черкаського державного технологічного університету разом із заступником голови Черкаської облдержадміністрації Ярославом Березанем відвідали перший інноваційний парк в Україні – UNIT.City.

UNIT.City  – це місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій та креативних індустрій. Наразі тут розгорнули діяльність вже понад 80 компаній-резидентів і їхня кількість постійно збільшується. Водночас у UNIT.City працюють над збереженням та прибільшенням інтелектуальної еліти України, зокрема тут функціонує UNIT.factory – ІТ-школа нового формату, яка працює за ліцензією французької школи «42».

Загалом таких освітніх платформ у світі п’ять. Українська – третя за кількістю студентів. Навчання без викладачів, у власному темпі, з доступом до необхідних програм 24/7 та проміжним тестуванням триває до трьох років. Після тестування та співбесіди сюди беруть студентів віком від 17 до 30 років.

Створення можливостей для новітньої освіти й роботи в Україні – одні з основних викликів сьогодення, вважає заступник голови Черкаської облдержадміністрації Ярослав Березань. Забезпечення потреб освіченої молоді у зайнятості й самореалізації попередить відтік «мізків» за кордон й допоможе у розвитку саме українського бізнесу.

Сьогодні на рівні області активно впроваджуються освітні новації, розвивається робототехніка, адже робототехніка – це спеціальність майбутнього, а попит на фахівців цієї галузі постійно зростає. Цьогоріч на факультеті електронних технологій і робототехніки Черкаського державного технологічного університету за сприяння Черкаської обласної державної адміністрації і Черкаської обласної ради відкрито лабораторію «Сучасних цифрових рішень і робототехнічних систем». Завдяки новій лабораторії студенти мають можливість познайомитися з різноманітними цифровими платформами мікропроцесорного керування різними пристроями, основами розробки автоматизованих Smart-систем, взяти участь у розробці власних проектів у межах курсового і дипломного проектування.

– Unit.Сity – важливий саме український бізнес-проект, який доводить, що будувати бізнес, готувати кадри, робити соціальні дії можливо і в Україні. Важливо мати для цього бажання, – наголошує завідувачка кафедри політичних і філософських наук ЧДТУ, професор Анжела Бойко. –  Unit.Сitу – це, перш за все, комунікація і креативний простір, де все спрямовано на те, щоб народжувалися інновації. Основний меседж – не наздоганяти, а творити НОВЕ власними українськими силами.