,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ написали Всеукраїнський диктант національної єдності
П'ятниця, 09 листопада 2018 15:02

У ЧДТУ написали Всеукраїнський диктант національної єдності

У ЧДТУ написали Всеукраїнський диктант національної єдності

 

Традиційно в День української писемності та мови, 9 листопада, в Черкаському державному технологічному університеті відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до написання якого мали змогу долучитися всі охочі. В лекційній аудиторії університету зібралися студенти, керівний та викладацький склад навчального закладу аби перевірити свої знання рідної мови.

Диктант розпочався об 11:30 в ефірі «Українського радіо. Традиційно, як і багато років поспіль, зачитував текст диктанту доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор багатьох підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко.

 

Всі фотографії на Flickr

 

Радіодиктант до Дня рідної мови започаткували 18 років тому з метою об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Я вважаю, що саме мова – один з найпотужніших чинників, навколо якого  об’єднуються українці,  – наголосила завідувач кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ, доктор філологічних наук, доцент  Олена Пчелінцева.

Написаний від руки диктант для перевірки потрібно надіслати протягом 24 годин на адресу Українського радіо: Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001. Перевірятимуть лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада. Можна скористатися й електронною поштою – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та відправити відскановану або сфотографовану копію диктанту.