,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Гарбуз-фест» відсвяткували студенти Факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ
Середа, 31 жовтня 2018 17:43

«Гарбуз-фест» відсвяткували студенти Факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ

«Гарбуз-фест» відсвяткували студенти Факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ

31 жовтня, на Факультеті харчових технологій та сфери обслуговування  Черкаського державного технологічного університету відбувся традиційний фестиваль «Гарбуз-фест» з нагоди  Велесового свята.

За легендою у Велесову ніч стираються кордони між світами, а духи предків і тих, що будуть жити після, постають невід'ємним цілим. Здавна, це було сімейне свято. Вважалося, що в Велесову ніч духи пращурів повертаються до своїх нащадків, щоб піднести їм уроки і благословити весь рід.

Цього року на фестивалі «Гарбуз-фест» групи кафедр туризму та готельно-ресторанної справи і технології бродильних виробництв ЧДТУ взяли активну участь у цікавих конкурсах.  Креативні змагання були присвячені народним святам календарного, трудового, релігійного та родинного циклів.

На захід завітали почесні гості, серед яких проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко, власниця гастробару «Тест-драйв» Анна Хейсен, начальник Навчально-методичного відділу ЧДТУ Сергій Мильніченко.

Традиційно, в Черкаському державному технологічному університеті на Факультеті харчових технологій та сфери обслуговування, вже не один рік поспіль відбувається чудове свято «Гарбуз-фест», яке окрім популяризації традицій і звичаїв українського народу, ще і згуртовує та об’єднує колектив факультету, зазначив у вітальному слові Валентин Миколайович та  від імені  ректорату університету подякував організаторам події за збереження та популяризацію українських народних традицій, а студентам першокурсникам висловив вдячність за те, що серед великої кількості навчальних закладів, обрали для навчання саме Черкаський державний технологічний університет.

У першому кулінарному конкурсі кожна група студентів презентувала страву «Гарбузова господиня». Основними критеріями оцінки страви були її презентація та смак. Також журі оцінювали оформлення столу у тематиці обраного свята. У другому конкурсі учасники демонстрували костюми, відповідно до образу певного українського свята.

За підсумками журі,  у конкурсі «Оформлення столу за тематикою» найкращими стали:

І місце – групи ГРС-61 та Т-63

ІІ місце – група ГРС-72

ІІІ місце – групи МТ-86, МГРС-85

У конкурсі страв української кухні «Гарбузова господиня» відзначилися:

І місцем – групи ГРС-61 та Т-63

ІІ місцем – група ГРС-62

ІІІ місцем – групи ТБВм-87, ГРС-56

У конкурсі «Костюмована презентація свята» призові місця отримали:

І місце – група ГРС-82

ІІ місце – групи МТ-86, МГРС-8

 

Завершилося яскраве свято костюмованим дефіле учасників «Гарбуз-фесту».

 

Всі фотографії на Flickr