,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ відбулося креативне «Свято гарбуза»
Середа, 31 жовтня 2018 15:15

На факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ відбулося креативне «Свято гарбуза»

На факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ відбулося креативне «Свято гарбуза»
Цьогоріч факультет гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університу не зрадив своїм традиціям і влаштував яскраве «Свято гарбуза», аби  привітати прекрасну пору року – осінь та висловити пошану щедрій красуні.  
- Символ сьогоднішнього свята гарбуз, не зважаючи на те, що прийшов до нас здалеку, вже давно став суто українським овочем. Відтак, це наше свято, і я хочу побажати вам гарного свята, веселощів, добра та радості, – зазначив у вітальному слові проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ, доктор технічних наук Еміль Фауре
Виконуюча обов’язки декана факультету гуманітарних технологій Людмила Марікуца зі свого боку  побажала студентам веселого святкування, перемог у номінаціях, та щоб сьогоднішні вирізані гарбузи перетворилися на прекрасні карети, які помчать  усіх по шляху щастя, достатку, удачі, миру і злагоди. 
«Свято гарбуза» на факультеті гуманітарних технологій ЧДТУ – це   поєднання українського свята збору врожаю зі стародавнім кельтським святом – Хеллоуін. Історія Хеллоуіну, що тягнеться від стародавніх кельтів Шотландії та Ірландії, здебільшого втратила своє релігійне значення і перетворилася на чудову нагоду весело провести час. Крім цього, згадали й українські традиції та народне свято, яке за часів вірування у рідних богів називалося Велесова ніч. Люди вірили, що бажання, загадані містичної Велесової ночі, з 31-го жовтня на 1-е листопада, обов’язково здійсняться.  
Студенти факультету гуманітарних технологій натхненно готувалися до «Свята гарбуза»: малювали газети, готували страви, оздоблювали гарбузи, підбирали костюми, оформлювали святкові столи, аби взяти участь у цікавих конкурсах за тематичними номінаціями.
Після демонстрацій костюмів, представлення святкових страв, ознайомлення з тематичними плакатами та огляду креативного оформлення столів, неупереджене журі  визначило найкращих із кращих.
Відтак,  Дипломи переможців отримали: «Найкраща газета»МПЛ-41
«Найкращий костюм»ПЛ-51
«Найкращий гарбуз»НП-85
«Найсмачніша страва» – НП-75
 «Найкреативніша страва» ПЛ-71
Після нагородження переможців, всі гості «Свята гарбуза» на факультеті гуманітарних технологій мали нагоду поласувати святковими смаколиками.