,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорювали психологічні аспекти перекладацької діяльності
Понеділок, 08 жовтня 2018 13:43

У ЧДТУ обговорювали психологічні аспекти перекладацької діяльності

У ЧДТУ обговорювали психологічні аспекти перекладацької діяльності

До Дня перекладача, кандидат філологічних наук, доцент кафедри романо-германської філології та перекладу Черкаського державного технологічного університету Тетяна Редчиць провела лекцію-презентацію на тему «Психологічні механізми мовленнєвої діяльності перекладача». 

Під час лекції учасники розглянули психологічні аспекти перекладацької діяльності, психологічний аналіз процесу мовного перекладу, проаналізували психологічні особливості мислення рідною й іноземною мовами.

В процесі роботи студенти звертали увагу на необхідність свідомого вивчення іноземної мови, заперечуючи при цьому механічний спосіб вивчення мови. Вони неодноразово підкреслювали, що пасивно-механічне засвоєння іншомовно-мовленнєвого матеріалу, побудоване на механічному запам’ятовуванні зразків, не сприяє розвитку іншомовного мислення, бо людина дуже швидко забуває мову. 
Особливу увагу було приділено проблематиці особливостей навчання іноземної мови з точки зору психології. Доречними стали приклади та порівняння, викликавши жваве обговорення проблеми заняття та її реалізації на практиці.