,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 8 жовтня – День юриста України
Понеділок, 08 жовтня 2018 12:48

8 жовтня – День юриста України

8 жовтня – День юриста України

Сьогодні в Україні традиційно відзначають День юриста.

Саме юристам належить провідна роль у процесі державотворення, формуванні правової культури,  захисті конституційних прав і свобод людини. Така почесна й нелегка місія вимагає високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей – честі, гідності, відданості справі, наполегливості.

Указом Президента України № 1022/97 від 16-го вересня 1997-го року, професія юриста в країні отримала в національному календарі своє професійне свято – 8-го жовтня.

Фах юриста набуває все більшого авторитету в державі. Забезпечення прав та свобод кожного громадянина, розбудова демократичного правового суспільства, беззаперечно, залежать саме від людей цієї професії.

Сьогодні, як ніколи, в Україні потрібна міцна законодавча база для розбудови її на принципах демократії і права, інтеграції нашої держави до європейського товариства.      

У День юриста, приєднуємося до вітань і поздоровлень на адресу працівників юридичного відділу Черкаського державного технологічного університету, а також викладачів та студентів кафедри історії та права. Бажаємо вам верховенства порядку і права в  щоденній праці, успіхів у зміцненні законності та правопорядку,  вагомих здобутків в ім’я правової Української Держави!