,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 30 вересня − Всеукраїнський День бібліотек
П'ятниця, 28 вересня 2018 12:23

30 вересня − Всеукраїнський День бібліотек

30 вересня − Всеукраїнський День бібліотек

Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички на яких їх сучасники запам’ятали важливу для них інформацію для наступних поколінь.

Щорічно 30 вересня наша країна святкує Всеукраїнський День бібліотек.

Цього Дня ми згадуємо про клопітку працю та високу місію бібліотекаря: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек.

Бібліотеки України роблять величезний внесок у розвиток освіти, науки і культури. У сучасних умовах є необхідність подальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.

Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, 27 вересня, у ЧДТУ відбулося відкриття унікальної виставки-презентації «З глибин книжкових скарбів». В експозиції представлена історія ЧДТУ з газетних шпальт, експонати історичного розвитку бібліотеки, незвичайні словники, книги-довожителі, книги-рекордсмени, перші праці викладачів ЧДТУ, перші студентські підручники та інші унікальні експонати.

На відкритті виставки-презентації ректор ЧДТУ Олег Григор вручив директору науково-технічної бібліотеки ЧДТУ Яні Крайновій Подяку колективу науково-технічної бібліотеки ЧДТУ за Вагомий особистий внесок у збереження книжкового фонду, популяризацію книги, як джерела знань, проведення просвітницьких популяризаторських заходів та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

 

Відтак, вітаємо всіх працівників бібліотеки Черкаського державного технологічного університету з професійним святом! Бажаємо вам фахових звершень, творчих здобутків, вдячних читачів та невичерпного джерела знань, яким є книги!