,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 30 вересня − Міжнародний день перекладача
П'ятниця, 28 вересня 2018 12:35

30 вересня − Міжнародний день перекладача

30 вересня − Міжнародний день перекладача

Переклад усної мови або письмового тексту з однієї мови на іншу - це ціле мистецтво. Від точності і смислової цілісності перекладу залежить дуже багато.

Комусь мови даються з великими труднощами, хтось схоплює це все практично на льоту, проте й донині, не дивлячись на сучасний прогрес і досягнення в автоматизації процесів перекладу з однієї мови на іншу, ми дуже часто маємо потребу в професійному кваліфікованому фахівцеві перекладачі, чия праця заслуговує окремої уваги.

Міжнародний День перекладача - професійне свято людей цієї славної професії. Професійні перекладачі, що забезпечують взаєморозуміння між різними мовами і народами підтримують гармонію спілкування і цілісність світосприйняття нашої цивілізації. У цей день Черкаський державний технологічний університет приєднується до привітань на адресу факультету гуманітарних технологій, зокрема працівників кафедр прикладної лінгвістики, романо-германської філології та перекладу, іноземних мов, української мови та загального мовознавства, а також всіх, хто руйнує мовні бар'єри та дарує можливість спілкування й порозуміння!