,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 27 вересня − Всесвітній день туризму
Четвер, 27 вересня 2018 08:52

27 вересня − Всесвітній день туризму

27 вересня − Всесвітній день туризму
Історія стверджує, що туризм у сучасному розумінні, як масове явище і можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало настільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стала займатися переважна більшість людей, а саме поняття туризму почало швидко обростати специфічними термінами і визначеннями. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і безліч найрізноманітніших форм і напрямків.
У 1979-му році Генеральна асамблея Всесвітньої туристської організації при Організації Об’єднаних Націй, що розташовувалася на той час в іспанському місті Торремоліно, заснувала міжнародне свято – «Всесвітній день туризму», яке було запропоновано відзначати 27-го вересня. Метою цього свята була не лише пропаганда туризму, а й широке висвітлення його внеску в економіку як окремих регіонів, так і світового співтовариства в цілому, а також подальший глибокий позитивний розвиток міжнародних зв’язків усіх країн.
У незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений указом Президента України від 21-го вересня 1998-го року № 1047/98.
Свято туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та активним відпочинком. Туризм – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжрайонних, республіканських, міжнародних обмінів та людських контактів.
Крім того, Всесвітній день туризму – професійне свято тих, хто працює у цій сфері. Принагідно вітаємо викладачів та студентів факультету харчових технологій та сфери обслуговування (декан   почесний працівник туризму України, професор Лариса Чепурда), особливо кафедру туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету з професійним святом, також усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок.  Нехай життя буде сповненим цікавих зустрічей, відкриттів та вражень під час пізнання навколишнього світу!