,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили особливості програми «подвійний диплом»
Вівторок, 11 вересня 2018 09:17

У ЧДТУ обговорили особливості програми «подвійний диплом»

У ЧДТУ обговорили особливості програми «подвійний диплом»

7 вересня до Черкаського державного технологічного університету завітав проректор з міжнародних зв’язків Вищої лінгвістичної школи у Ченстохові (Польща) Томаш Кук.

Відкрита лекція представника польського вишу ставила за мету розкрити актуальне для сьогодення питання «Як підготувати студентів до майбутнього». У межах угоди про співпрацю Черкаського державного технологічного університету та Вищої лінгвістичної школи у Ченстохові студенти ЧДТУ мають унікальну можливість паралельно здобувати вищу освіту у Польщі за обраними економічними чи лінгвістичними спеціальностями та отримати дипломи, які визнані як в Україні, так і в Європейському Союзі.

 

Навчання за програмою подвійний диплом – це не лише можливість отримати два документи. Насамперед, така програма допомагає розширити світогляд, допомагає зрозуміти, чого я хочу досягти в житті, – впевнений Томаш Кук.

 

На підставі взаємного погодження навчальних планів і реалізації програмних різниць вишів, студент продовжує своє навчання в Україні кілька разів приїжджаючи до Польщі, аби здати мінімальну академічну різницю, що складає 10-15%.

Томаш Кук не лише окреслив можливості, які відкривають нові горизонти для молоді, а й детально зупинився на побуті студентів: умовах проживання, харчуванні, громадському транспорті тощо. Крім цього, представник Вищої лінгвістичної школи приділив увагу стажуванню студентів закордоном та можливостям самостійно заробити кошти на навчання.

 

–   Навчання за програмою «подвійний диплом» фокусується на практиці, на можливості отримувати не лише теорію, а й практичний досвід, підкреслив проректор з міжнародних зв’язків Вищої лінгвістичної школи у Ченстохові Томаш Кук.

 

Для того, щоб презентація Томаша Кука набула відтінків реальності, другокурсник спеціальності «публічне управління та адміністрування» Дмитро Михайлусь, який цьоголіта вперше побував у Ченстохові і вже склав перші іспити у Вищій лінгвістичній школі, розповів одноліткам про свої особисті враження від перебування та навчання закордоном.

 

–   Місто Ченстохів дуже схоже схоже на Черкаси, тому я відчував себе як вдома, поділився Дмитро. – Система навчання теж схожа, але щоб отримати залік та скласти іспити потрібно обов’язково ходити на пари.