,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулася творча зустріч з Анатолієм Антонцем
Середа, 12 вересня 2018 16:07

У ЧДТУ відбулася творча зустріч з Анатолієм Антонцем

У ЧДТУ відбулася творча зустріч з Анатолієм Антонцем

 

Сьогодні в конференц-залі Черкаського державного технологічного університету на творчу зустріч із поетом, автором дитячих книжок, ветераном праці ЧДТУ Анатолієм Антонцем зібралися друзі, колеги, студенти та гості-поціновувачі поезії.  

Анатолій Антонець із 1996 року працював на кафедрі радіотехніки ЧДТУ завідувачем лабораторій та упродовж багатьох років кандидат у майстри спорту, суддя республіканської категорії з радіоспорту був головою Федерації радіоспорту Черкаської області. Анатолій Автономович, окрім захоплення радіоспортом та перебування на хвилі власної радіостанції, з дитячих років, десь з четвертого класу, творить поезію, видає власні збірки поезій для дітей і для дорослих, займається благодійністю, популяризацією української поезії та є активним учасником літоб’єднання імені Василя Симоненка при Черкаській обласній організації Національної спілки письменників України.

Під час творчої зустрічі всі присутні мали чудову нагоду почути унікальні сторінки біографії Анатолія Антонця прямісінько з його вуст. Згадав Анатолій Автономович нелегкі життєві стежини, адже народився він на Київщині в 1936 році, тож в дитячі роки довелося пережити чимало. З посмішкою згадував поет студентські роки та його особливі взаємини з наукою, зокрема з фізикою.

А поезія супроводжувала та надихала Анатолія Автономовича впродовж життя. Початкові твори автор писав російською мовою, пізніше переклав деякі з них. На брак натхнення поет не скаржився.

Буває, не хочеш писати, а вірш сам з душі лізе, – ділився Анатолій Антонець. У мене захоплень море: і город, і радіо, і поезія. Я люблю життя мені все цікаво! Але найбільше я люблю дітей, тому і пишу для дітей дошкільного віку.

Аудиторія щедро ставила запитання гостеві: про творчі та життєві здобутки, поетичні збірки, плани на майбутнє, переклади поезії Марини Цвєтаєвої. Найбільш допитливим, за найкраще запитання на думку поета, Анатолій Антонець навіть подарував свої збірки з автографом.  

Під час події згадали й унікальний Музей історії радіотехніки імені професора Юрія Петровича Кунченка, більшість експонатів якого зібрав саме Анатолій Антонець.

Колега та друг Анатолія Антонця, черкаський поет і бард Володимир Даник переконаний, що поезія надзвичайно важлива в житті.

Поезія важлива, насамперед, тим, що людина може передати свій пережитий досвід іншим і відчути відгук, запевнив Володимир Даник.   Ми працюємо у технологічному університеті, і здавалося б, техніка має бути на першому місці. Але Черкаський державний технологічний університет випускає інженерів, а це люди мислячі, які повинні бути різнобічними. Випускники ЧДТУ мають бути не лише чудовими фахівцями, а й повинні любити Україну, знати мову і бути чутливими до оточення, до оточуючого світу.  Саме такі риси і виховують у читачів твори Анатолія Автономовича.

На підтвердження слів Володимира Даника упродовж творчої події студенти факультету гуманітарних технологій, факультету економіки та управління й факультету електронних технологій і робототехніки декламували вірші Анатолія Антонця з різних поетичних збірок та різних років написання. Атмосфера добра й любові до рідної землі огортала аудиторію, проникаючи глибо в душі.

В основі всього найкращого, що є на Землі кохання, переконаний Анатолій Автономович. У жодному разі не варто зневажливо ставитися до кохання!

Поезія, сповнена коханням, з нової збірки 2017 року «Воркочуть дерева» прозвучала у виконанні автора, надихаючи всіх присутніх на краще прийдешнє.

Бажаю Анатолію Автономовичу, щоб його книгу прочитала вся Україна, адже це є мрією кожного автора,  наголосив черкаський поет  Володимир Даник.

Наприкінці творчої зустрічі декан факультету електронних технологій і робототехніки Артем Гончаров, за дорученням ректора ЧДТУ Олега Григора, вручив Анатолію Автономовичу Почесну грамоту  ЧДТУ «За багаторічну і сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток сучасної української літератури та великий вклад у виховання молоді і популяризацію української поезії».

Приємно, що я близько 20-ти років працював у Черкаському державному технологічному університеті разом із Анатолєм Автономовичем. Ця багатогранна людина справжній патріот, справжній Українець, зазначив Артем Володимирович.