,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ представники Noosphere обговорювали «космічні» перспективи
Середа, 13 червня 2018 14:43

У ЧДТУ представники Noosphere обговорювали «космічні» перспективи

У ЧДТУ представники Noosphere обговорювали «космічні» перспективи

12 червня до Черкаського державного технологічного університету завітали представники Noosphere, зокрема директор по іноваціям компанії Noosphere, співзасновник  Noosphere Engineering School Михайло Рябоконь; керівник наукового центру Noosphere Ventures професор Ігор Ханін, директор науково-інформаційного відділу Noosphere  Юрій Пікалов.

Черкаський державний технологічний університет неодноразово долучався до проектів і заходів Noosphere, студенти та викладачі брали участь у наукових конкурсах, здобували перемоги та посідали призові місця. Цього разу представники компанії Noosphere поділилися з адміністрацією вишу та науково-педагогічними працівниками новими напрямами роботи, перспективними проектами та обговорили можливості ефективної співпраці.

Особливу увагу під час зустрічі приділили проекту Noosphere Engineering School –  спільному проекту компанії Noosphere і провідних університетів України, зокрема Черкаського державного технологічного університету.

– Першочергово навчальні заклади мають навчати дітей, як жити, – наголосив керівник наукового центру Noosphere Ventures професор Ігор Ханін. – Сьогодні необхідно вступати в нову сферу, в ноосферу  сферу свідомих явищ.

Відтак, у межах проекту Noosphere Engineering School, топ-менеджери Noosphere діляться зі студентами вишів знаннями і практичним досвідом, а викладачі і професорський склад університетів – науковими, емпіричними, теоретичними рішеннями. Такий синтез теорії і практики дозволяє створювати і реалізовувати інноваційні ідеї.

В основі ідеї інжинірингових шкіл лежить створення платформи, яка об'єднує науку і бізнес, – зазначає директор з іновацій компанії Noosphere, співзасновник  Noosphere Engineering School Михайло Рябоконь– Об'єднуючи теорію і практику, ми створюємо платформу для розкриття творчого потенціалу студентів та молодих фахівців, залучаючи молоде покоління в процес проектування майбутнього. Основне  покликання Noosphere Engineering School  надати можливість розвиватися тим проектам, за якими майбутнє.

Під час обговорення діяльності Noosphere Engineering School торкнулися теми космосу, адже саме космічні дослідження актуальні вже не одне десятиліття, а ера IT-технологій ставить нові виклики в цій сфері. Сьогодні у фокусі Noosphere Engineering School є проведення досліджень в космічних лабораторіях. Після зустрічі за круглим столом, учасники зібрання відвідали науково-дослідні лабораторії Черкаського державного технологічного університету та ознайомилися з науковою базою закладу, аби вже найближчим часом розпочати втілювати спільні проекти.