,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ рятувальники провели тактико-спеціальні навчання
Середа, 30 травня 2018 16:28

У ЧДТУ рятувальники провели тактико-спеціальні навчання

У ЧДТУ рятувальники провели тактико-спеціальні навчання

30 травня відповідно до плану роботи Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області на території Черкаського державного технологічного університету відбулися тактико-спеціальні навчання пожежно-рятувальних підрозділів міста Черкаси.

Перед початком навчань заступник начальника  Управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Горобець, начальник оперативно-координаційного центру Управління Олександр Замедянський, проректор Черкаського інституту пожежної безпеки Дмитро Лесечко та проректор ЧДТУ Микола Куницький зустрілися з адміністрацією університету та з відповідальними за протипожежну безпеку, ознайомилися із характеристикою будівлі, з кількістю наявних пожежних кранів, гідрантів та вогнегасників, нагадали план евакуації та обговорили злагоджений план дій.

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

Об'єкти із масовим перебуванням людей, зокрема навчальні заклади, завжди знаходяться під підвищеною увагою рятувальників.Головна мета навчання– цілковите взаєморозуміння і співпраця в умовах надзвичайної ситуації між адміністрацією навчального закладу та пожежно-рятувальними службами, відпрацювання навичок евакуювання людей та гасіння пожежі.

За тактичним задумом навчань, пожежа трапилася на 6-му поверсі у І корпусі навчального закладу, після того як сталося коротке замкнення комп’ютера. Персонал ЧДТУ, відповідно до чіткого інструктажу,провів евакуацію людей та зустрів рятувальні підрозділи. Працівники пожежно-рятувальної служби тренували навички з ліквідації пожежіна об`єкті із масовим перебуванням людей, вдосконалювали вміння щодо формування та розгортання сил і засобів.

Всі служби спрацювали злагоджено та оперативно і «пожежу» було ліквідовано. Відтак, подібні відпрацювання є надзвичайно важливими та необхідними, як для пожежно-рятувальних підрозділів, так і для працівників Черкаського державного технологічного університету, тому було домовлено проводити такі заходи щорічно.