,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ привітали Черкаський обласний краєзнавчий музей зі сторіччям
Середа, 30 травня 2018 10:22

Представники ЧДТУ привітали Черкаський обласний краєзнавчий музей зі сторіччям

Представники ЧДТУ привітали  Черкаський обласний краєзнавчий музей зі сторіччям

Представники Черкаського державного технологічного університету долучилися до урочистостей, аби привітати колектив Черкаського обласного краєзнавчого музею з визначною датою столітнім ювілеєм.

Сто років – це визначний відрізок часу під час якого в музеї були щасливі та буремні періоди. Сьогодні Черкаський обласний краєзнавчий музей - це візитівка Черкас та області. З цього місця починається знайомство з містом та історією краю, – зазначив під час урочистостей ректор ЧДТУ Олег Григор.Вітаємо вас з сторіччям. Ви дійсно патріоти своєї справи, адже зуміли зберегти те, що нам необхідно знати, аби рухатися вперед.

Олег Олександрович вручив директору Черкаського обласного краєзнавчого музею Ірині Собко Вітальну адресу та передав музею унікальні подарунки – етнічну перуанську кераміку, яку презентував в університеті кілька тижнів тому випускник 1997 року вишу з Перу  Сесар Лара Сервер.

 

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

 

Від імені Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко привітав Черкаський обласний краєзнавчий музей з ювілеєм та заохотив краєзнавців до участі у конкурсі на здобуття Черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича, головою конкурсної комісії з присудження якої і є Валентин Миколайович.

– Сьогодні відбулося грандіозне краєзнавче свято «Моя Черкащина» присвячене 100-річчю Черкаського  обласного краєзнавчого музею. Вітаю зі святом, бажаю добра, здоров’я та процвітання нашому музею, – звернувся з вітальним словом до аудиторії професор Валентин Лазуренко. – Варто зазначити, що сьогодні краєзнавчий музей вже в новій, креативній, європейській площині привертає увагу молоді до своєї діяльності.

Зі свого боку доктор історичних наук, професор кафедри історії і права Черкаського державного технологічного університету, заслужений працівник освіти України Микола Бушин висловив щирі вітання на адресу колективу краєзнавчого музею, вручив директору закладу Ірині Собко вітальну адресу від кафедри історії і права ЧДТУ, підписану завідувачем кафедри  доцентом Іриною Стадник та святкові подарунки.

– Я створив три музеї в області і закоханий в музейну справу. Цю справу треба дуже і дуже любити, – наголосив у вітальному слові професор Микола Бушин. – Коли я приводжу студентів у Черкаський  обласний краєзнавчий музей на екскурсію, то відразу помітно, що працівники надзвичайно люблять свою роботу.