,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ навчалися медіаграмотності
Четвер, 31 травня 2018 09:13

У ЧДТУ навчалися медіаграмотності

У ЧДТУ навчалися медіаграмотності

30 травня у Черкаському державному технологічному університеті за ініціативи завідувачки кафедри соціального забезпечення Інни Журби відбувся тренінг з медіаграмотності від представників Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру.

Перед початком тренінгу директорка Молодіжного ресурсного центру  Олена Кудрявцева  ознайомила аудиторію з діяльністю Молодіжного ресурсного центру,  зокрема розповіла про волонтерську діяльність, напрями роботи МРЦ, розкрила можливості неформальної освіти для молоді та поінформувала про молодіжні клубні об`єднання.

Відтак, Молодіжний Ресурсний Центр ставить за мету активізацію молоді та виховання її громадянської відповідальності, шляхом запровадження ефективних форм реалізації молодіжної політики на Черкащині.

Ми хочемо, щоб молодь брала відповідальність за свої дії або бездіяльність,− пояснила Олена Кудрявцева.

У тренінгу з медіаграмотності взяли участь студенти спеціальностей «політична філософія»,«публічне адміністрування»,«соціальне забезпечення».

Перед початком занять Олена Кудрявцева запропонувала учасникам познайомитися, назвавши своє імя, фах, захоплення та джерело інформації, яке викликає довіру. Власне це і слугувало місточком до особливого та важливого світу медіаграмотності.

Олена Кудрявцева допомогла розібратися студентам ЧДТУ з такими поняттями, як «інформація», «пропаганда», «маніпуляція», «факти» та «фейки».

Учасники тренінгу виконували різноманітні вправи, які допоможуть розвинути критичне мислення, вміння ретельніше перевіряти інформацію та їх джерела, а також  визначати ознаки фейку  у сучасному медіапросторі. Адже сьогодні, як ніколи, наша країна потребує  активних громадян, якіздатні розрізняти правду й пропаганду. Оскільки молодь - це майбутні лідери нашої держави, тому важливо розвинути у них критичне мислення та сформувати медіаінформаційну грамотність і медіакультуру.

Галерея зображень