,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ взяв участь у обласному краєзнавчому святі «Моя Черкащина»
Середа, 30 травня 2018 09:47

ЧДТУ взяв участь у обласному краєзнавчому святі «Моя Черкащина»

ЧДТУ взяв участь у обласному краєзнавчому святі «Моя Черкащина»

29 травня у Черкаському обласному краєзнавчому музеї та на музейній площі відбулося краєзнавче свято «Моя Черкащина» присвячене 100-річчю Черкаського  обласного краєзнавчого музею.

 

Програма свята передбачала комплекс пізнавально-виховних заходів, спрямованих на популяризацію знань про рідний край, краєзнавчої та художньої літератури про Черкащину, туристичних, видавничих та інших просвітницьких проектів, кращих зразків народної творчості. До того ж, всі бажаючи мали нагоду безкоштовно переглянути експозиція музею та концертну програму художньо-мистецьких колективів.

 

Черкаський державний технологічний університет як офіційний партнер заходу взяв активну участь у краєзнавчому святі «Моя Черкащина» та у відзначенні 100-річчя Черкаського обласного краєзнавчого музею.

Сто років – це період, який, безперечно, заслуговує уваги. Завдяки краєзнавчому музею, ми знаємо свою історію, адже відомо, що хто знає свою історію, може творити майбутнє, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Черкаський державний технологічний університет завжди поруч і буде разом з Черкащиною, з Черкаським обласним краєзнавчим музеєм заради майбутнього. Лише разом, спільними зусиллями ми збудуємо успішну, щасливу державу.

 

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

 

На площі перед музеєм розташувався стенд із науковими працями викладачів Черкаського державного технологічного університеті, зокрема зі своїми роботами особисто  знайомив професор Микола Бушин. Також, до уваги шанувальників історії рідного краю була представлена експозиція «Черкащина краєзнавча». Факультет харчових технологій та сфери обслуговування представляв спеціальності, пов’язані з історією рідного краю та розвитком туризму на Черкащині. Відтак, на заході були представлені спеціалізація музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей кафедри історії і права ЧДТУ та здобутки кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ, зокрема були представлені нагороди кафедри та ознайомчі відео-тури по Черкащині та за її межами. До того, ж  представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ традиційно частували учасників та гостей свята смаколиками.   

  

Під час святкування Центр студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ розважав гостей свята «Моя Черкащина» чудовою концертною програмою у виконанні талановитих студентів вишу.