,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Випускник ЧДТУ презентує експозицію перуанської кераміки у навчальному закладі
Вівторок, 15 травня 2018 15:58

Випускник ЧДТУ презентує експозицію перуанської кераміки у навчальному закладі

Випускник ЧДТУ презентує експозицію перуанської кераміки у навчальному закладі

Сесар Лара Сервера закінчив Черкаський державний технологічний університет у 1997 році за спеціальністю промислове і цивільне будівництво. На святкування 30-річчя рідного факультету вирушив з далекої Південної Америки, з Перу, але за збігом обставин, Сесар запізнився на урочистості, але безмежно щасливий за можливість знову завітати до стін рідної Альма-Матер.

- Я вдячний Богові що зараз я в країні, у якій я набув професійний фах, та у якій не був  понад двадцять років, – не стримуючи позитивних емоцій, говорить Сесар Лара Сервера.  –  Мандрівка сюди була виснажлива і сповнена пригод і сюрпризів, не завжди приємних. Багато годин польоту з Пьюра-Ліма-Мадрид-Амстердам-Москва-Рига-Київ, і, нарешті, автівкою я дістався Черкас. Під час мандрівки я не дуже добре себе почував, через емоційну напругу я майже три дні провів без сну і вже думав про повернення. Але, слава Богу, зараз мені набагато краще, я сповнений ентузіазму і прагну втілити всі мої плани, зустрітися  з друзями і викладачами, знову відчути неповторність цієї прекрасної землі, яку я люблю і вважаю своєю другою батьківщиною.

Сесар Лара Сервера привіз до Черкаського державного технологічного університету унікальні експонати традиційної етнічної кераміки, аби поділитися частинкою своєї культури з українцями та, після завершення виставки, подарувати національні вироби рідному вишу та рідному місту.

- Я хотів привезти більше експонатів, але трохи проблематично транспортувати об’ємні речі через океан. Справа навіть не у вартості, а саме в об’ємі багажу, – ділиться Сесар Лара Сервера. – Я маю надію, що влада Черкас зацікавиться перуанською культурою та етнічними експонатами і в майбутньому ми зможемо організувати спільну міжнародну виставку мистецьких керамічних робіт, адже українська трипільська кераміка теж досить відома у світі.

Виставка етнічної кераміки за мотивами перуанської національної традиції «De Chulucanas con amor para Cherkasy» («З любов’ю з Чулуканаса до Черкас») за сприяння Сесара Лара Сервера триватиме до п’ятниці 18 травня на першому поверсі першого корпусу ЧДТУ.