,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет економіки та управління Новини Декан факультету економіки та управління окреслив основні проблеми вступників до вишу у студії «ВиЧЕрпно»
Четвер, 07 вересня 2017 14:30

Декан факультету економіки та управління окреслив основні проблеми вступників до вишу у студії «ВиЧЕрпно»

студія «ВиЧЕрпно»Підсумовуючи результати цьогорічної вступної кампанії, відповідальний секретар приймальної комісії Черкаського державного технологічного університету Віктор Демиденко окреслив основні проблеми вступників до вишу у студії «ВиЧЕрпно».

- Однією з проблем першокурсників є слабка обізнаність у механізмі вступної кампанії: конкурсного відбору, поняття пріоритетності, поняття «широкий конкурс». Часто доводилось довго пояснювати батькам, який механізм цього всього. Батьки і вступники не розуміють, як це так – широкий конкурс по всій Україні. Пояснюю: потрібно спочатку бути відібраним на рівні країни на певну спеціальність, а потім отримати рекомендацію на конкретну спеціальність у конкретний ВИШ, — розповідає Віктор Демиденко.

Секретар приймальної комісії вважає, проблема в тому, що недостатній рівень поінформованості суспільства в цьому питанні. ВИШі своєю профорієнтаційною роботою намагаються це доносити, але умови прийому щороку змінюються, впроваджуються такі новації, за якими не встигає суспільство.

- Ще одна проблема технічного характеру полягає у новій електронній базі, яка мала обробляти інформацію про вступників, декілька разів давала збій. Було таке, що зникали заяви із бази, але нічого критичного в нашому університеті не трапилось. Всі, хто хотіли, подали заяви, і вступили згідно конкурсних балів та своїх можливостей, — сказав Віктор Демиденко.

Підсумовуючи вступну кампанію 2017 року у ЧДТУ, Віктор Демиденко може назвати її успішною. Показники набору вступників, незважаючи на зниження загальної кількості випускників шкіл, залишилися майже на тому рівні.