,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Проект «Всесвітні студії» (Фонд Віктора Пінчука)

 

Проект «Всесвітні студії» допомагає найкращим та найталановитішим українським студентам втілити свої мрії в життя. Програма «Всесвітні студії» вперше пропонує українській молоді системний доступ до кращих університетів світу, незважаючи на її фінансові можливості.

Програма «Всесвітні студії» надає підтримку українцям в отриманні магістерського ступеню в одному з 200 кращих університетів світу (згідно з рейтингами 200 Top Universities The Times Higher Education та QS). Після отримання диплома отримувачі гранту мають повернутися в Україну та відпрацювати за фахом щонайменше 5 років.

Гранти від Фонду Віктора Пінчука надаються для отримання освіти у шести галузях, які Фонд вважає пріоритетними для подальшого розвитку України, а саме:

  -  аграрні науки;

  -  навколишнє середовище та екологія;

  -  альтернативна енергетика;

  -  аерокосмічна інженерія;

  -  право та державне управління;

У першу чергу грант покриває витрати на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування. В середньому грант покриває до 60 % всієї необхідної суми.

Учасники проекту відбираються незалежною комісією у ході відкритого загальнонаціонального конкурсу.

Віктор Пінчук оголосив про запуск проекту під час щорічних зборів Глобальної ініціативи Клінтона (Clinton Global Initiative) у 2008 році.

Рекомендовані кроки

  -  Оберіть країну навчання

  -  Оберіть університети зі списку Times Higher Education та QS

  -  Вивчіть освітні програми

  -  Почніть спілкування з університетом

  -  Сфокусуйте свій вибір на програмі навчання

  -  Отримайте вичерпну інформацію

  -  Оцініть програми з точки зору власних перспектив

Подача документів

Період проходження етапу:

жовтень - березень кожного року (залежить від країни навчання).

Особи, зацікавлені в отриманні гранту від проекту Всесвітні студї, повинні самостійно підготувати всі документи та інформацію для подачі в університет.

Кошти, витрачені на підготовку і подачу документів, включаючи внесок за розгляд документів університетом, грантом не покриваються, незалежно від результату розгляду жюрі конкурсу на подальших етапах Вашої участі у проекті.

У деяких країнах є грантові програми, які можуть допомогти Вам з коштами для подачі документів (див. інформацію нижче). Просимо завчасно переконатися у тому, що ці ресурси задіяні.

Подача заявки

1 грудня — 15 травня кожного року.

У конкурсі на отримання гранту будуть розглядатися всі заявки, які були заповнені на сайті, і ті, які мають інформацію від університету щодо вступу. Пріоритет при розгляді буде надано заявкам, які подані раніше.

Заявка на грант повинна містити наступну вичерпну інформацію:

  -   офіційне підтвердження з університету про зарахування;

  - офіційні дані університету щодо повної вартості навчання (включаючи плату університету, проживання, харчування, книжки та страхування) та умови (терміни та форми) оплати;

  -  офіційні дані університету щодо наданої фінансової допомоги;

дані щодо коштів, які залучено від роботодавця, родини, або із власного бюджету.

Якщо Вас запрошено до 2-х чи більше університетів, вкажіть всі відомості про кожну з опцій навчання, але зазначте та обгрунтуйте свій пріоритет. На співбесіді у Вас буде можливість детальніше пояснити свій вибір та порадитися з членами жюрі.

Заявки на грант, які не відповідають формальним вимогам програми Всесвітні студії, можуть бути залишені без розгляду, або заявникові буде повідомлено про відмову у розгляді. Тами формальними підставами можуть бути:

невідповідність рівня навчальної програми

невідповідність напрямку освіти пріоритетним напрямкам за цим проектом

жоден з університетів, до яких подавалися документи на вступ, не є у списку 200 кращих університетів за версією The Times Higher Education

вік, громадянство заявника не відповідають умовам конкурсу

потреба у фінансування перевищує максимальний розмір гранту за умовами проекту

Співбесіда з членами журі

травень — червень.

Всі особи, які подали заявку на отримання гранту у визначені строки та які відповідають формальним вимогам нашої програми, отримають особисте запрошення для проходження співбесіди із зазначенними датою, часом та місцем його проведення. Кандидат, який не з’явився на співбесіду без узгодження з Фондом, втрачає право на подальший розгляд своєї заявки на грант.

Цей проект передбачає конкурсний характер між всіма кандидатами на підставі таких основних критеріїв:

Академічні та кар’єрні досягнення на момент подання заявки

Особисті досягнення/внесок кандидата в розвиток України у  відповідній галузі (публікації, дослідження, запуск інноваційних проектів, особисті патенти на винаходи тощо)

Обґрунтування особистих та професійних цілей, чіткість аргументації та планів стосовно втілення здобутих знань та навичок в Україні

Авторитетність/престижність обраної магістерської програми та самого університету

Підтримка кандидата існуючим чи потенційним роботодавцем в Україні

Можливість отримання кандидатом решти суми, необхідної для навчання, з інших джерел