,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Колектив ЧДТУ долучився до благодійної акції з нагоди Всесвітнього дня Червоного Хреста
Вівторок, 08 травня 2018 13:55

Колектив ЧДТУ долучився до благодійної акції з нагоди Всесвітнього дня Червоного Хреста

Колектив ЧДТУ долучився до благодійної акції з нагоди Всесвітнього дня Червоного Хреста

Щороку 8 травня відзначається Міжнародний День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Ця подія започаткованана честь швейцарського гуманіста, мецената Жана Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року.

Відтак, сьогодні, 8 травня, Черкаський державний технологічний університет спільно з Черкаською міською організацією Товариства Червоного Хреста України провели благодійну акцію, до якої мали змогу долучитися всі небайдужі.

Окрім благочинного збору коштів, протягом дня в черкаському виші лунала радіогазета, присвячена історії виникнення та діяльності товариства Червоного хреста.

18 квітня ми відзначали сторіччя від дня заснування товариства Червоного Хреста в Україні, а сьогодні, 8 травня світова спільнота відзначає Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, – інформує Голова Черкаської міської організації Товариства Червоного Хреста України Ганна Горбач. – Щороку ми проводимо чимало благодійних акцій для збору коштів тим, хто цього потребує. Так, минулоріч ми зібрали близько мільйона гривень та надали допомогу більше, ніж трьом тисячам людей похилого віку, тим категоріям населення, які потребували підтримки. Наше товариство тісно співпрацює з освітніми закладами і щиро вдячне за небайдужість та допомогу.  

Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця — це міжнародний гуманітарний рух, в якому беруть участь близько 97 мільйонів добровольців у всьому світі. Метою діяльності руху є захист людського життя та здоров'я, запобігання людським стражданням та їх полегшення, незалежно від раси, релігійних та політичних поглядів.