,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Жіноча та чоловіча баскетбольні команди ЧДТУ стали переможцями ХVІ Універсіади Черкаської області
Понеділок, 23 квітня 2018 12:54

Жіноча та чоловіча баскетбольні команди ЧДТУ стали переможцями ХVІ Універсіади Черкаської області

Жіноча та чоловіча баскетбольні команди ЧДТУ  стали переможцями ХVІ  Універсіади Черкаської області

21 квітня відбулися змагання з баскетболу 3х3 серед жінок та чоловіків за програмою ХVІ  Універсіади Черкаської області серед закладів вищої освіти: інститути, університети, академії. Обидві команди Черкаського державного технологічного університету вперше в історії баскетбольних студентських змагань Черкаської області серед закладів вищої освіти  одночасно вибороли перемогу, як серед жінок, так і серед чоловіків.  Для юнаків – це перша перемога, а дівчата - вже втретє  посідають першу сходинку п’єдесталу.

У турнірі брали участь 6 жіночих команд та  5 чоловічих студентських команд з м.Умані та м.Черкаси:  Черкаського державного технологічного університету; Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;Уманського національного університету садівництва; Черкаської медичної академії; Черкаського інституту ДВНЗ Університету банківської справи та Черкаського інституту пожежної безпеки. Змагання проходили одночасно на двох ігрових майданчиках, по коловій системі грали юнаки та по підгрупах – дівчата.

За жеребкуванням жіноча збірна ЧДТУ потрапила до групи №1, до якої ще увійшли збірні команди Черкаського інституту ДВНЗ Університету банківської справи та Черкаського інституту пожежної безпеки. Виборовши у своїй підгрупі перше місце дівчата ЧДТУ забезпечили собі путівку до фіналу, де продемонстрували свою найкращу технічну і фізичну підготовку та у вирішальному двобої перемогли збірну команду Черкаського національного університету з рахунком 15:9. У результаті спортивних змагань жіноча команда Черкаського державного технологічного університету і цього року виборола І місце.

У чоловічих баталіях  наші студенти впевнено розіграли матчі зі своїми суперниками з такими результатами: «ЧДТУ»-«УНУС» - з рахунком 23:0; «ЧДТУ»-«ЧІБС» - з рахунком 22:13; «ЧДТУ»-«ЧІПС» - з рахунком 21:8; «ЧДТУ»-«ЧНУ» - з рахунком 22:17 та вперше вибороли перемогу у цих змаганнях.

За підсумками змагань збірні команди ЗВО символічно розташувались на п'єдесталі пошани таким чином:

-         серед жінок:

 І  місце - команда Черкаського державного технологічного університету;

ІІ  місце -  команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;

ІІІ місце - команда Уманського національного університету садівництва.

 

-         серед чоловіків:

 І  місце - команда Черкаського державного технологічного університету;

ІІ  місце -  команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;

ІІІ місце - команда Уманського національного університету садівництва 

 

Готували команди ЧДТУ до змагань  тренери – доцент Лариса Ярославська і Володимир Ярославський та старший викладач Костянтин Рудаков.

 

Вітаємо наших переможців та бажаємо підкорення нових спортивних вершин:

-         жіночу команду:

Гусєву Наталію  (гр. ТБВ-54, ФХТСО); Сєрову Дар'ю (ВПС-52, ФКТМД); Мудріцьку Ольгу  (гр.ПЛ-51, ЛФ);   Дашковську Катерину (гр.ХТ-53, БФ); запасну Чудак Ірину (гр.ФК-161, ФЕУ).

-         чоловічу команду:

Руслова Нікіту (гр. М-42, ФЕУ); Шевченка Сергія (гр. ГРС-172, ФХТСО); Кузьменка Владислава (гр.ХТ-53, БФ); Фарисея Станіслава(гр.СКЕСЕ-79, ФЕТР);  запасного Чмиря Руслана (гр. БІУ-158, ФІТІС).