,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-екологи ЧДТУ висадили сіянці сосни в Дахнівському лісництві
П'ятниця, 20 квітня 2018 11:49

Студенти-екологи ЧДТУ висадили сіянці сосни в Дахнівському лісництві

Студенти-екологи ЧДТУ висадили сіянці сосни в Дахнівському лісництві

З 21 березня у Міжнародний день лісів, в Україні стартувала щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вона триватиме протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.

Варто зазначити, що Міжнародний день лісів започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Щороку він проходить під різними гаслами. У 2018 році Міжнародний день лісів відбувається під гаслом «Ліси та населені пункти». В Україні це означає початок лісокультурної кампанії. Державні лісогосподарські підприємства розпочинають відтворювати лісові насадження на минулорічних зрубах та створювати нові ліси. Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі.

До акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» долучилися і студенти спеціальності «Екологія» Черкаського державного технологічного університету, які висадили сіянці сосни в Дахнівському лісництві Черкаського лісового господарства обласного управління лісового та мисливського господарства. Завдяки активній праці наших студентів – природоохоронців ще одна земельна ділянка Черкащини поповнилася молодими насадженнями майбутнього лісу, і через десятки років черкащани матимуть змогу насолодитися могутніми крислатими соснами, адже все починалося із маленького саджанця…