,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Магістри-екологи ЧДТУ побували на ТОВ «Фабрика агрохімікатів»
Вівторок, 03 квітня 2018 11:30

Магістри-екологи ЧДТУ побували на ТОВ «Фабрика агрохімікатів»

Магістри-екологи ЧДТУ побували на ТОВ «Фабрика агрохімікатів»

29 березня магістри-екологи Черкаського державного технологічного університету побували на виїздному практичному занятті з н.д. «Екологічна стандартизація і сертифікація» на ТОВ «Фабрика агрохімікатів», що входить до ГК Ukravit, найбільшого українського виробника засобів захисту рослин і мікродобрив. На цьому  підприємстві виробництво небезпечних хімічних речовин приведено у відповідність до вимог міжнародних стандартів ISO9001:2015, ISO14001:2015 та OHSAS18001:2007 і сертифіковано представниками компанії BUREAUVERITAS – світового лідера із незалежної сертифікації. Політика компанії − відкритість виробництва до перевірок та екологічна безпека для навколишнього середовища та людей.

Під час екскурсії магістри ознайомились із досягненнями підприємства: сучасним обладнанням та технологіями виробництва, умовами фасування препаратів та можливостями їх зберігання на складах підприємства. Цікаво було спостерігати за виготовленням тари для потреб фабрики.  Найбільше вразив студентів сучасний науково-технічний центр, про завдання та перспективи розширення якого розповів його начальник Штейнберг Л.Я.

Після екскурсії підприємством відбулася зустріч студентів ЧДТУ з директором ТОВ «Фабрика агрохімікатів» Ільченко В.І. Магістри-екологи почули історію створення підприємства та перспективи його розвитку. Особливу увагу студентів привернула державність мислення керівництва та головний лозунг «Продукція фабрики агрохімікатів якісна, бо вона українська». Саме за ініціативи керівництва підприємства була проведена кропітка робота по приведенню виробництва засобів захисту рослин та мікродобрив до вимог міжнародних стандартів з управління якістю та безпеки довкілля. Отримання міжнародних сертифікатів робить вітчизняну продукцію ще більш конкурентоспроможною на світовому ринку.

Студентів зацікавила можливість проходження виробничої практики на такому передовому виробництві та можливості подальшого працевлаштування, тому екскурсія була не тільки корисною для навчального процесу, але й пізнавальною в площині майбутнього молоді.

Хочеться висловити велику подяку директором ТОВ «Фабрика агрохімікатів» Ільченко Володимиру Івановичу за можливість проведення такої пізнавальної екскурсії для студентів.