,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ у столиці обговорювали питання водопідготовки та водоочищення питної та стічних вод
Вівторок, 27 березня 2018 11:53

Представники ЧДТУ у столиці обговорювали питання водопідготовки та водоочищення питної та стічних вод

Представники ЧДТУ у столиці обговорювали питання водопідготовки та водоочищення питної та стічних вод

Нещодавно, викладачі кафедри хімічних технологій та водоочищення Черкаського державного технологічного університету: професор, завідувач кафедри Столяренко Геннадій Степанович і доценти кафедри Солодовнік Тетяна Володимирівна та Коваль Мирослава Григорівна взяли участь в робочій зустрічі щодо питань водопідготовки та водоочищення питної та стічних вод, яка відбувалася 12 − 14 березня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

До заходу долучилися  представники 10 українських ВНЗ, члени міжнародного проекту WaterHarmony,представники Всеукраїнського водного товариства WaterNet,національної компанії зі створення водоочисного обладнання та технологій «НВО Екософт», представники Київської теплоелектроцентралі № 6 (Київська ТЕЦ-6). Протягом зустрічі відбувся семінар на тему «Сучасні методи децентралізованих водопідготовки та водоочищення. Використання інноваційної інформації в навчальному процесі».

Учасники заходу заслухали цікаві доповіді та активно і плідно обговорювали водні проблеми та децентралізовані шляхи їх вирішення в Україні (доповідь професора КПІ Мітченко Т.Є.), сучасні технології локального водоочищення (доповідь к.т.н. Захара Малецького із Норвезького природничого університету). Досвідом у викладанні технологій водопідготовки та водоочищення для студентства поділилися представники КПІ (доповіді  професора Астреліна І.М. та доцента Косогіної І.В.). Президент громадської організації «Всеукраїнське водне товариство WaterNet», професор Мітченко Т.Є. висвітлила інформаційно-освітню діяльність даної організації.

Під час зустрічі відбулася цікава екскурсія на виробництво «НВО Екософт». Екософт – міжнародна компанія-виробник фільтрів для очищення води, яка є одним із п’яти світових виробників, що пропанують весь асортимент продукції: від фільтрів-кувшинів до промислових систем зворотного осмосу.

Не менш цікавою та корисною була екскурсія на найпотужнішу теплоелектроцентраль України - Київську ТЕЦ-6, підприємство енергетики, підпорядковане Публічній акціонерній компанії «Київенерго». Станція забезпечує централізоване теплопостачання промислових підприємств, житлових і адміністративних будинків Дарницького, Дніпровського, Подільського, Деснянського та Оболонського районів столиці, тому очистка води є важливим фактором безперебійної роботи даного підприємства. В ході екскурсії учасники зустрічі ознайомились з роботою промислової системи зворотного осмосу виробництва «НВО Екософт»,  яка змонтована та успішно реалізована на виробничих площах теплоелектроцентралі № 6, м.Київ.

Представники кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ вдячні організаторам робочої зустрічі, яка була надзвичайно корисною як для викладачів ВНЗ України, які викладають студентам-магістрам дисципліни, пов’язані з проблемами водопідготовки та водоочищення, так і для підприємців та виробників, які зацікавленні в приході на підприємства молодих, підготовлених кадрів.