,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У «Літературній світлиці» ЧДТУ лунало слово Великого Кобзаря
Середа, 14 березня 2018 17:42

У «Літературній світлиці» ЧДТУ лунало слово Великого Кобзаря

У «Літературній світлиці»  ЧДТУ лунало слово Великого Кобзаря

14 березня у Черкаському державному технологічному університеті викладачі кафедри української мови та загального мовознавства провели поетичний вечір «Літературна світлиця», присвячений 204-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

 

−  У Черкаському державному технологічному університеті стало традицією щороку у березневі дні згадувати та декламувати вірші геніального поета, пророка нашої держави Тараса Григоровича Шевченка. Хочу висловити велику подяку, від імені ректорату, кафедрі української мови та загального мовознавства та всім студентам за популяризацію слова великого українського генія, − зазначив у вітальному слові проректор з гуманітарно-виховних питань, професор Валентин Лазуренко.

 

Сьогодні поезія Тараса Григоровича об’єднала в єдину дружну родину студентів із різних куточків світу. Іноземні студенти Черкаського державного технологічного університету зачитали для всіх присутніх вірші Тараса Шевченка українською, китайською, англійською, французькою та арабською мовами. Особливі емоції викликало чуттєве виконання іноземцями пісень  на слова Кобзаря.

 

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

 

Відтак, студенти лінгвістичного факультету вразили всіх проникливим декламуванням поезії Тараса Шевченка та власних віршів.

 

До того ж, гості свята мали нагоду перевірити свої знання, взявши участь у цікавій вікторині про біографію та творчість видатного українського поета.

 

Наприкінці мистецької зустрічі, завідувач кафедри української мови та загального мовознавства Олена Пчелінцева  подякувала організаторам і учасникам заходу за любов до літературної спадщини та творчості нашого земляка.

 

Шановні гості, студенти та викладачі, я вам дуже вдячна, що ви завітали до нашої «Літературної світлиці». Я бажаю вам усім бути не байдужими, ділитися своєю творчістю та не боятися реалізовувати свої таланти, − наголосила Олена Пчелінцева.