,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі ЧДТУ взяли участь у проектній зустрічі в Шрі-Ланці
Вівторок, 13 березня 2018 16:14

Викладачі ЧДТУ взяли участь у проектній зустрічі в Шрі-Ланці

Викладачі ЧДТУ взяли участь у проектній зустрічі в Шрі-Ланці

Нещодавно, 22-27 лютого, в Шрі-Ланці відбулася IX зустріч учасників проекту «Water Harmony Erasmus+», що проходила в Університеті Джафни. У заході взяли участь завідувач кафедри хімічних технологій та водоочищення  Черкаського державного технологічного університету професор Столяренко Геннадій Степанович та доцент кафедри Солодовнік Тетяна Володимирівна, а також представники університетів-партнерів із Китаю, Польщі, Німеччини, Норвегії, Шрі-Ланки та делегації від Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського».

У вітальному виступі координатор проекту професор Харша Ратнавира (Норвегія) відмітив, що така проектна зустріч є особливою і відбувається в незвичному форматі, а унікальність її полягає в об’єднанні учасників двох міжнародних проектів Water Harmony Erasmus+ та WaSo Asia & Africa в роботі над важливими питаннями підготовки студентів за напрямками очистки води.

Протягом робочих сесій учасники зустрічі розглянули ряд важливих питань з реалізації проекту, а саме:

-       Підготовка лекційних курсів та лабораторних практикумів;

-       Статус та прогрес у напрямку впровадження електронного навчання;

-       Залучення університетів-партнерів до створення спільних проектів;

-       Підготовка студентів до літньої школи в Норвегії та Китаї;

-       Підготовка програми та визначення термінів стажування викладачів у ЧДТУ;

-       Адміністративні та фінансові питання, а також звітність за даними напрямками;

-       Прогрес закупівлі та впровадження в навчальний процес закупленого в рамках проекту обладнання.

Також учасники проекту в межах семінару з питань співробітництва між університетами, підприємствами та громадськими організаціями мали можливість обговорити важливі питання присвячені сприянню підприємництву та інноваціям у навчальних закладах Шрі-Ланки та в університетах-партнерах.

Крім інтенсивної робочої програми, колегам з університету Джафни, вдалося організувати для учасників зустрічі цікаву культурну програму з відвідуванням визначних пам'яток у історичному місті Анурадхапура, які є об'єктами культурної спадщини ЮНЕСКО, а також найстарішого у світі дерева Бо (288 до н.е.), що росте на території храму Ланкарма. Родзинкою екскурсійної програми було відвідання національного парку Шрі-Ланки, де у кожного з учасників зустрічі була можливість поспостерігати за життям диких слонів, буйволів, різних видів тропічних птахів, а також насолодитися неймовірною красою, буянням природи дивовижної країни – Шрі-Ланки.

Учасники проектної зустрічі висловлюють подяку своїм партнерам з університету Джафни за якісну організацію заходів, що дали можливість не лише плідно попрацювати, але й сповна насолодитися унікальною кухнею, мистецтвом та іншими культурними особливостями Шрі-Ланки. Учасники проекту висловлюють сподівання, наступна проектна зустріч, яка відбудеться у червні 2018 року в Українському державному хіміко-технологічному університеті (м. Дніпро) буде не менш цікавою та результативною.