,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Випускник ЧДТУ Богдан Кулинич серед найкращих спортсменів Черкащини
Четвер, 01 березня 2018 15:24

Випускник ЧДТУ Богдан Кулинич серед найкращих спортсменів Черкащини

Випускник ЧДТУ Богдан Кулинич серед найкращих спортсменів Черкащини

Учора, 28 лютого, спортсмени та шанувальники спорту зібралися в ошатній залі Черкаської обласної філармонії на вже традиційну обласну церемонію «Спортивне сузір’я – 2017» .

Цьогоріч переможців та лауреатів «Спортивного сузір’я Черкащини» у 21 номінації визначала експертна комісія шляхом таємного голосування.

Відтак, у номінації Кращий спортсмен «Сильні духом» (спортсмен з особливими потребами) переможцем став випускник Черкаського державного технологічного університету Богдан Кулинич.

Після закінчення школи Богдан Кулинич вступив до Черкаського державного технологічного університету, обравши спеціальність абсолютно не пов’язану зі спортом – технолог-інженер харчової промисловості. Тож, у 2009 році Богдан розпочав навчання на будівельному факультеті у групі ТБВ-97 за спеціальністю «Технологія бродильних виробництв». Під час навчання в університеті Богдан Кулинич займався в секції з футболу та виступав у складі збірної команди ЧДТУ. Вже  на першому курсі у складі збірної команди ЧДТУ з  футболу він виборов перемогу серед студентських команд у Х Спартакіаді області серед вищих навчальних закладів Черкаської області в 2010 році, бронзу у чемпіонаті міста Черкаси з футболу серед чоловіків у 2010 році.

Після закінчення у 2013 році будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету за спеціальністю «Технологія бродильних виробництв» Богдан Кулинич не полишив футбол, а почав приділяти своєму захопленню ще більше часу. З 2013 року став членом збірної команди Черкаської області з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП та цього ж року спортсменом-інструктором штатної збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. У складі збірної країни став переможцем Інтерконтинентального кубку 2013 року (Іспанія), чемпіоном Європи 2014 року (Португалія), срібним призером Чемпіонату світу 2015 року (Великобританія). Виступаючи на обласних змаганнях, став чемпіоном Екстро-ліги з футзалу 2015 року у складі команди «Альтаір Драбів».

Заняття спортом спонукали Богдана до здобуття фахової освіти, тож, у Львівському державному університеті фізичної культури він здобув спеціальність «тренера-викладача з футболу».

За досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія), проявлену мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України (указ президента України №430/2016 від 04.10.2016 р.)  Богдан Кулинич нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеню.

У 2016 році Виконавчий комітет Черкаської міської ради нагородив Богдана Кулинича пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня.

02 березня 2017 року Богдану Кулиничу призначено стипендію Президента України як видатному спортсмену із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту.

Міністерство молоді та спорту України йому  присвоїло звання майстра спорту України з футболу (УОРА), наказ №153 від 11.01.2018 року та видано посвідчення №7064.

На сьогодні Богдан Кулинич продовжує тренуватися і намагається збільшувати досягнення, ставати дворазовим-триразовим чемпіоном та дарувати яскраві перемоги.

 

Колектив Черкаського державного технологічного університету вітає Богдана Кулинича з черговою перемогою і бажає не зупинятися на досягнутому та впевнено підкорювати нові спортивні вершини!