,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відкрилася виставка «Дизайн інтер'єрів і обладнання»
Середа, 28 лютого 2018 15:52

У ЧДТУ відкрилася виставка «Дизайн інтер'єрів і обладнання»

У ЧДТУ відкрилася виставка «Дизайн інтер'єрів і обладнання»

2лютого у Черкаському державному технологічному університеті відбулося відкриття виставки «Дизайн інтер'єрів і обладнання». Свої унікальні проекти представили на експозиції студенти кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету.

– Вже стало доброю традицією нашої кафедри влаштовувати виставки студентських робіт, адже це вже четверта виставка, яка демонструє таланти і креативність наших студентів,  наголосила у вітальному слові завідувач кафедри дизайну ЧДТУ Наталія Романенко. – Окремо хочу звернути вашу увагу, що серед представлених робіт, є два проекти-призери міжнародного конкурсу, який проходив минулого року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

У свою чергу, старший викладач кафедри дизайну Григорій Депутат закцентував на стрімкому розвитку спеціальності «дизайн».

– Кафедра дизайну невпинно розвивається і неозброєним оком можна помітити, як стрімко зростає рівень наших дизайнерів,  зазначив Григорій Іванович. - Сьогодні роботи викладачів і студентів Черкаського державного технологічного університету посідають призові місці у різноманітних архітектурних і дизайнерських конкурсах та привертають увагу спільноти на місцевих, всеукраїнських та міжнародних виставках. До того ж, випускники кафедри дизайну не мають жодних проблем із працевлаштуванням та навіть відкривають власні підприємства.

На виставці  «Дизайн інтер'єрів і обладнання» представлена не лише графіка, а й робота у матеріалі. Першочергова задача кваліфікованого дизайнера полягає у забезпеченні зручності й естетично приємної взаємодії середовища з людьми, аби люди могли жити, працювати і відпочивати в затишній, привабливій ​​атмосфері.

 - Кафедра дизайну приємно дивує талановитими роботами викладачів і студентів та нестримним прагненням до розвитку й вдосконалення,  наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.   Ми пишаємося тим, що кафедра має тенденцію до створення нових спеціалізацій, адже дизайнерські послуги набули широкого застосування у промисловості, архітектурі, облаштуванні побуту та житла, обладнанні громадських місць, місць відпочинку, що є невід’ємною складовою формування сучасного середовища. У наш час важко уявити жодне підприємство без професійного дизайнера, відтак, ця спеціальність дуже перспективна та конкурентоспроможна на ринку праці.