,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ головний краєзнавець Черкащини презентував навчальний посібник «Черкащина в добу Української революції 1917 – 1921 років»
Четвер, 22 лютого 2018 17:07

У ЧДТУ головний краєзнавець Черкащини презентував навчальний посібник «Черкащина в добу Української революції 1917 – 1921 років»

У ЧДТУ головний краєзнавець Черкащини презентував навчальний посібник «Черкащина в добу Української революції 1917 – 1921 років»

22 лютого в переповненому кінозалі Черкаського державного технологічного університету в межах Тижня історії, краєзнавства та музеєзнавства відбулася зустріч із головою Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професором, лауреатом Премії імені Дмитра Яворницького НСКУ, відмінником освіти України  Василем Миколайовичем Мельниченком.

На заході були присутні: ректор, проректори, декани і заступники деканів із виховної роботи, викладачі, студенти.

Головний краєзнавець Черкащини презентував навчальний посібник «Черкащина в добу Української революції 1917 – 1921 років».

− Революція 1917 – 1921 років – доленосна, суспільно значима подія в багатовіковій історії України. Революцію складно вивчати і досліджувати, адже це концентрований прояв енергії народу, коли в короткий проміжок часу відбувається багато подій. Я намагався максимально оптимізувати інформацію, щоб вона була доступною для молоді, − зауважив Василь Миколайович.

Відомий краєзнавець розповів присутнім про те, як створювалась книга, описав події, висвітлені в підручнику, зупинився на кожному розділі, щоб донести основну думку та порекомендував додаткову літературу для бажаючих детальніше дослідити тему.

Василь Мельниченко подарував бібліотеці ЧДТУ навчальний посібник «Черкащина в добу Української революції 1917 – 1921 років», хронологічний довідник «Цей день в історії Черкащини» та примірник науково-популярного видання «Краєзнавство Черкащини», присвячене 100-річчю Української революції 1917 − 1921 років.

− Кожний студент Черкаського державного технологічного університету вивчає історію України, яка є дуже важливою для формування світогляду особистості, − наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.

На завершення зустрічі ректор ЧДТУ Олег Григор вручив пам'ятні подарунки та Подяку Черкаського державного технологічного університету Василю Мельниченку за вагомий внесок у вивчення та популяризацію культурно-історичної спадщини Черкащини, потужну просвітницьку роботу та співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом.