,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Лютий 2014 року в історії України: Небесна Сотня». У ЧДТУ провели Круглий стіл до Дня Героїв Небесної Сотні
Вівторок, 20 лютого 2018 17:17

«Лютий 2014 року в історії України: Небесна Сотня». У ЧДТУ провели Круглий стіл до Дня Героїв Небесної Сотні

«Лютий 2014 року в історії України: Небесна Сотня». У ЧДТУ провели Круглий стіл до Дня Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, в межах Тижня історії, краєзнавства та музеєзнавства у Черкаському державному технологічному університеті відбувся Круглий стіл на тему «Лютий 2014 року в історії України: Небесна Сотня», присвячений Дню  Героїв Небесної Сотні

-       Сьогодні ми зібралися за круглим столом, аби поговорити про історичні дні, події та про тих людей, чиї імена, ціною життя, закарбувалися в українській історії, - зазначила на початку зустрічі завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін Ірина Стадник.  – Історія – це, насамперед, пам'ять, і щоб її не втратити, потрібно пильно берегти.

Розпочався круглий стіл із перегляду документальної кінострічки про історичні події Майдану, про перебіг Революції Гідності та про її Героїв.

-       Цей день спонукає нас до роздумів, змушує замислитися про певні вчинки та події, схиляє нас переосмислити багато речей,- наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Молодь, яка вийшла на Майдан, теж про щось думала, мала сподівання та віру у зміни на краще у нашій державі. Я щиро вірю, що наша сила у єдності, що колективним розумом ми досягнемо ефективних позитивних результатів.

Події лютого 2014 року викликали в учасників Круглого столу нестримне бажання висловити свої думки та поділитися переживаннями. Під час жвавої дискусії і викладачі, і студенти, і ті, хто були учасниками Майдану, і ті, хто спостерігав за перебігом подій біля екранів, продемонстрували неабияку єдність думок. Почесний гість заходу Олександр Гугля – учасник бойових дій в зоні АТО в складі Збройних сил України (2014-2016), снайпер, штурмовик, сапер, захисник Донецького аеропорту, студент будівельного факультету ЧДТУ поділився своїми думками, своїм досвідом та своїм баченням нинішніх подій в Україні.

-       Наша історія продовжує писатися і ще не один рік будуть вноситися правки у її сторінки,- підкреслив проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко. – У Черкаському державному технологічному університеті ми прагнемо, щоб наші студенти та випускники вміли мислити, аналізувати, співставляти факти та самостійно робити відповідні висновки.

Під час круглого столу згадали працівників освіти та студентів з числа Небесної Сотні, уродженців Черкащини, чиї імена закарбовані в історії Революції Гідності, та традиції вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в Україні.

Завершили захід вшануванням пам’яті Героїв Небесної Сотні Хвилиною мовчання.