,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ відвідали регіональний фестиваль із робототехніки
Понеділок, 19 лютого 2018 17:13

Представники ЧДТУ відвідали регіональний фестиваль із робототехніки

Представники ЧДТУ відвідали регіональний фестиваль із робототехніки

Минулих вихідних понад три сотні юних конструкторів зібралися на Черкаському регіональному фестивалі із робототехніки, який відбувся на базі Черкаської міської гімназії № 9 ім.О.М.Луценка.

        Серед почесних гостей фестивалю були голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, начальник Управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, заступник міського голови м.Черкаси Ігор Волошин, ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна, директор компанії «Інноваційні освітні рішення» Оксана Стоєцька, голови районних державних адміністрацій.

Цьому проекту вже три роки, і ми бачимо результати. Найголовніший – це та кількість дітей, яких об’єднує робототехніка довкола нових знань і умінь, – зазначив у вітальному слові  голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Цей фестиваль уже зібрав утричі більше школярів, аніж минулого року. У нас сьогодні 350 учасників змагань, 24 школи мають комплекти LEGO і навчаються  за сучасними технологіями. Це говорить про те, що  нові майстри робототехніки знаходяться тут, у нас на Черкащині.

Сьогодні у Черкаському державному технологічному університеті на факультеті електронних технологій і робототехніки готують висококваліфікованих фахівців із робототехніки.

-        Наразі технологічні інновації заполонили різноманітні сфери нашого життя. Відтак, надзвичайно стрімкий розвиток IT-галузі, робототехніки, нанотехнологій потребує досвідчених фахівців, і Черкаський державний технологічний університет надає якісне фахове навчання для майбутніх професіоналів своєї справи,  –  наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Ми докладаємо максимум зусиль для підготовки фахівців майбутнього, здатних креативно мислити і створювати інноваційні технологій для розвитку нашої держави. Сьогодні, на цьому фестивалі, дуже приємно бачити талановиту молодь, яка залюбки демонструє свої досягнення з робототехніки та готова вчитися, вдосконалювати і розвивати свій потенціал.

Перед початком змагань гості ознайомилися з підготовкою учасників до відповідальних конкурсів та поспілкувалися про їхні досягнення у робототехніці. Зокрема, представники факультету  електронних технологій і робототехніки ЧДТУ на чолі з деканом Артемом Гончаровим розповіли про особливості вивчення робототехніки в Черкаському державному технологічному університеті та окреслили перспективи висококваліфікованих фахівців цієї галузі.

Під час Черкаського регіонального фестивалю із робототехніки учасники демонстрували свої досягнення в п’яти конкурсних номінаціях: «FIRST LEGO League», «FIRST LEGO League Junior», «Сумо. Дистанційне», «Сумо. Автономне» та «Слалом».

Відповідно до результатів змагань, переможці кожної номінації були відзначені нагородами фестивалю.

Фото: з офіційного сайту Управління освіти і науки Черкаської ОДА