,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов тренінг із правозахисту діяльності студентського самоврядування
Вівторок, 13 лютого 2018 12:05

У ЧДТУ пройшов тренінг із правозахисту діяльності студентського самоврядування

У ЧДТУ пройшов тренінг із правозахисту діяльності студентського самоврядування

Черкаський державний технологічний університет на два дні перетворився на майданчик обговорення передового досвіду студентського самоврядування. ГО «Молодіжна правозахисна агенція» спільно зі Студентською радою при Черкаській обласній державній адміністрації та Студентською радою Черкаського державного технологічного університету за підтримки адміністрації Черкаського державного технологічного університету провела збори правління молодіжної громадської організації та тренінг на тему «Правозахист як основа діяльності органів студентського самоврядування».  Під час заходу ділилися досвідом та виступали тренерами Микита Андрєєв (голова Молодіжної правозахисної агенції; Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти), Володимир Панченко (Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр), Вікторія Сісецька (Освітня асамблея) та Володимир Півненко (Молодіжна правозахисна агенція; голова Студентської ради при  Черкаській ОДА).

– Територіальні відділення ГО «Молодіжна правозахисна агенція» почали з’являтися у 2016 році і черкаське відділення виникло одним із перших, та від самого початку зарекомендувало себе як найактивніше регіональне відділення «МПА» в Україні, – наголошує голова ГО  «Молодіжна правозахисна агенція» Микита Андрєєв.Студенти Черкаського державного технологічного університету вражають завзятістю, активністю та небайдужістю. Члени нашої агенції навіть були спостерігачами під час виборів ректора ЧДТУ в межах проекту Громадське спостереження за виборами керівників ВНЗ, що реалізується ГО «Студентське антикорупційне агентство» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

У Черкасах це вже третій захід, організований Молодіжною правозахисною агенцією та Студрадою ЧДТУ, завдячуючи всебічній підтримці адміністрації Черкаського державного технологічного університету.

 –  Сьогодні до вирішення нагальних питань українського суспільства необхідно залучати молодь з їхнім креативним, сучасним мисленням, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.  – Керівництво Черкаського державного технологічного університету, зі свого боку, завжди підтримує молодіжні ініціативи, сприяє втіленню студентських ідей та проектів, адже наша молодь – це майбутнє нашої держави!

Ректор ЧДТУ Олег Григор привітав всіх учасників на початку заходу, висловивши найщиріші побажання щодо результативності тренінгу та ефективного розвитку студентських ініціатив. 

Нині в Черкасах ми співпрацюємо лише з Черкаським державним технологічним університетом, та сподіваємося, що інші виші теж долучаться до ефективної молодіжної діяльності,   –   зазначив Микита Андрєєв.  – На тренінгу з правозахисту присутні представники різних навчальних закладів міста Черкаси, оскільки сьогодні студентська молодь хоче чимось займатися, діяти, втілювати  проекти та ідеї. Нерідко молодим людям бракує необхідних знань та знайомств. Тож, насамперед, ми ставили за мету перезнайомити учасників заходу між собою, показати їм, як це відбувається в інших містах, розповісти про їхні можливості та права. А головне – надихнути на втілення ідей.

 

Під час тренінгу заступник директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Володимир Панченко виступив перед студентами із доповіддю на тему «Переваги студентських активістів у подальшому житті».

− Громадська активність у студентські роки − запорука успішного працевлаштування після закінчення університету. Громадська діяльність навчає основам комунікації та пошуку взаємозацікавлених сторін,− наголосив Володимир Панченко.

Крім цього, голова Молодіжної правозахисної агенції Микита Андрєєв взяв участь у робочому засіданні Ради з організації виховної роботи ЧДТУ, під час якого ознайомився з гуманітарною складовою освітнього процесу в навчальному закладі та відповів на запитання, які цікавили учасників зібрання. Микита Андрєєв подякував колективу ЧДТУ за гостинність і підтримку студентських ініціатив та вручив проректору з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професору Валентину Лазуренку Подяку Черкаському державному технологічному університету за сприяння проведення зборів правління МГО «МПА» та тренінгу «Правозахист як основа діяльності ОСС».   Студентська рада Черкаського державного технологічного університету на чолі з Софією Ярмош також отримала Подяку від Молодіжної правозахисної агенції.

Наразі ГО «Молодіжна правозахисна агенція» планує низку цікавих місцевих, обласних та всеукраїнських заходів у різних містах України та закликає молодь долучатися до діяльності організації. Голова громадської організації Микита Андрєєв наголосив, що будь-яка молода людина може стати учасником «Молодіжної правозахисної агенції».

Необхідну інформацію про агенцію, проекти, діяльність та плани на майбутнє можна дізнатися на офіційному сайті ГО «Молодіжна правозахисна агенція»  за посиланням https://mpa.co.ua/.