,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Каневі
Понеділок, 12 лютого 2018 09:20

Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Каневі

Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Каневі

Студенти-магістри І курсу денної форми навчання групи МГЕК – 703 спеціальності 101 «Екологія» Черкаського державного технологічного університету пройшли педагогічну (асистентську) практику в Канівському міжнародному коледжі еколого-інформаційної безпеки Центрально-Європейського університету, з яким кафедра екології ЧДТУ співпрацює декілька років поспіль. Керівником практики від університету була завідувач кафедри екології Хоменко Олена Михайлівна, а від бази проходження практики – директор коледжу Наливайко Тетяна Володимирівна.

Наші магістри провели лекції для студентів І - ІІІ курсів спеціальності «Прикладна екологія» з дисциплін «Гідрологія», «Геологія з основами геоморфології», «Загальна екологія та неоекологія», а також «Урбоекологія» на теми: Гідрологія річок (Гінкул Аня та Голиш Олексій); Гідрологія озер (Горова Олена та Дігтяренко Лілія); Поняття про мінералогію (Мовсесян Діана та Мороз Ірина); Поняття про сталий розвиток та шляхи його забезпечення (Кравчук Сергій та Соболь Максим); Поняття про тверді побутові відходи (Москаленко Марина та Чечіль Альона).

Педагогічна практика є обов’язковим компонентом програми підготовки фахівців освітнього рівня «магістр» спеціальності 101 «Екологія», що спрямована на закріплення навичок та умінь педагогічної майстерності на практиці.
Студенти - екологи працювали командно за різними напрямками, розробляючи лекційний матеріал, що супроводжувався змістовною мультимедійною презентацією, яка наочно доповнювала теоретичну частину лекцій. Під час проведення занять для студентів коледжу магістри застосовували такі інтерактивні технології в навчанні, як ділові ігри, дискусії та вирішення екологічних кросвордів.

Наші студенти зазначили, що проведення лекційних занять є досить складним, проте захоплюючим та цікавим процесом, який дає змогу на практиці випробовувати педагогічну майстерність та здібності педагога.
Поїздка до Канева завершилась відвідуванням студентами Чернечої гори, що знаходиться на території Шевченківського національного заповідника «Тарасова гора», місця поховання Тараса Шевченка.