,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся семінар із впровадження медичних інформаційних систем
Четвер, 08 лютого 2018 10:31

У ЧДТУ відбувся семінар із впровадження медичних інформаційних систем

У ЧДТУ відбувся семінар із впровадження медичних інформаційних систем

 У вівторок, лютого, на базі Центру медичних інформаційних систем Черкаського державного технологічного університету, що функціонує при кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління, відбувся семінар з впровадження медичних інформаційних систем у закладах охорони здоров’я.

     З вітальним словом перед учасниками семінару виступив завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління, професор Юрій Триус, який розповів про досвід кафедри з впровадження МІС у закладах охорони здоров’я Черкащини. У семінарі також взяли участь представники компанії «ALT-Україна», які презентували медичну інформаційну систему «ЕМСІМЕД» для керівників  медичних закладів м. Біла Церква.

     Під час семінару було проведено навчання для адміністраторів МІС Черкаських Центрів первинної медико-санітарної допомоги і дитячих поліклінік м. Черкаси,викладачів і аспірантів кафедри, яким були вручені авторизовані сертифікати з впровадження та адміністрування програмних продуктів: Медична інформаційна система «ЕМСІМЕД®» v. 5.4, Лабораторна інформаційна система «ЕМСІЛАБ®» v. 5.4.

     Гості семінару з Білої Церкви взяли участь у зустрічі в мерії з директором департаменту охорони здоров’я Стадником О.М., який розповів про досвід інформатизації медичних закладів м. Черкаси та про перспективи медичної реформи в галузі охорони здоров’я у м. Черкаси.

     На завершення семінару гості відвідали Перший черкаський міський центр ПМСД, де були ознайомлені з роботою медичних працівників з МІС «ЕМСІМЕД», яку в цьому закладі адмініструють випускники-магістри факультету інформаційних технологій і систем ЧДТУ Якіменко Дмитро і Бєлов Олександр.