,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-лінгвісти ЧДТУ удосконалюють знання на практиці
П'ятниця, 26 січня 2018 14:11

Студенти-лінгвісти ЧДТУ удосконалюють знання на практиці

Студенти-лінгвісти ЧДТУ удосконалюють знання на практиці

Новий рік студенти спеціальності «Германські мови та літератури (переклад включно)» лінгвістичного факультету Черкаського державного технологічного університету почали із закріплення теорії на практиці.

Відтак, студенти першого курсу спеціальності «Германські мови та літератури (переклад включно)», гр. НП-75, разом із керівником практики доцентом кафедри романо-германської філології та перекладу Мариною Орловою, у межах ознайомчої практики на виробництві, відвідали бюро перекладів «Sister’sTranslation». Керівник бюро Євгенія Захаренко-Марійчук ознайомила студентів із правилами роботи бюро, з особливостями роботи перекладача на виробництві та викликами, перед якими постає сучасний перекладач.

     Під час проходження перекладацької практики в Черкаському обласному краєзнавчому музеї студенти 2-го, 3-го та 4-го курсу (групи НП-65, НП-55, НП-45) спеціальності «Германські мови та літератури (переклад включно)» разом із керівником практики доцентом кафедри романо-германської філології та перекладу Іриною Багач долучилися до святкування Міжнародного дня музейного селфі.

     Збираючи матеріал для перекладацької практики, студенти скористалися нагодою ознайомитися з музейними експонатами, прослухали оглядові лекції в залах археології (зав. відділом археології Сиволап Л.Г.) та дізналися загальну інформацію про діяльність музею і його зв’язки з іншими установами (зав. відділом наукової роботи Григоренко Т.Г.). Студенти отримали завдання перекласти назви музейних експонатів та їх описи німецькою мовою, що у свою чергу надасть можливість краєзнавчому музею підготувати та проводити екскурсії для гостей із Німеччини.