,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Денис Грецький про досягнення будівельного факультету ЧДТУ в 2017 році
Вівторок, 16 січня 2018 10:35

Денис Грецький про досягнення будівельного факультету ЧДТУ в 2017 році

Денис Грецький про досягнення будівельного факультету ЧДТУ в 2017 році

 – Для будівельного факультету минулий 2017 рік був насичений важливими подіями, – зазначає декан будівельного факультету ЧДТУ Денис Грецький. – Відтак, студенти спеціальності «Хімічні технології» продовжили участь у програмі Європейського союзу Ерасмус +, у проекті «Water Harmony Eurasia II». За цією програмою найкращі студенти, у межах програми мобільної активності, паралельно з навчанням у нашому Черкаському державному технологічному університеті навчаються у вищих начальних закладах Німеччини та Польщі.

Студенти спеціальності «Екологія» наприкінці 2017 року вибороли першість на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні», що відбувся на базі Національного авіаційного університету. Студент Бур'ян Роман (науковий керівник – доцент Чемерис І. А.) виборов І місце та нагороджений дипломом І ступеня переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у номінації «Екобезпека урбоекосистем, екологічні рішення для комунального господарства». Мовсесян Діана (науковий керівник – доцент Мислюк О.О.) виборола ІІ місце та нагороджена дипломом ІІ ступеня в номінації «Екологічно чисті технології та збалансований розвиток суспільства».

Для студентів спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», «Геодезія та землеустрій» модернізовано комп’ютерну лабораторію, в межах підписаного договору між ЧДТУ та Allplan Software Nemetschek (Німеччина) в березні 2017 року. Цей договір передбачає надання студентам для навчальних цілей ліцензійного програмного забезпечення та участь студентів у всеукраїнських і міжнародних конкурсах студентських робіт.

Також у межах програми Еразмус було здійснено підписання меморандуму про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та Шауляським технічним університетом (Литва) в обміні студентами та навчання студентів у програмах подвійний диплом, в особі завідуючої кафедри механіки та будівництва доктора наук  Лаурети Каупсени.