,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Валентин Лазуренко про соціально-гуманітарну взаємодію в ЧДТУ у 2017 році
П'ятниця, 05 січня 2018 10:02

Валентин Лазуренко про соціально-гуманітарну взаємодію в ЧДТУ у 2017 році

Валентин Лазуренко про соціально-гуманітарну взаємодію в ЧДТУ у 2017 році

– Нині Черкаський державний технологічний університет створює хороші умови не лише для навчання, а й для виховання та всебічного розвитку особистості– наголошує проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, професор Валентин Лазуренко.

Протягом 2017 року в Черкаському державному технологічному університеті плідно працював Центр студентського розвитку та культурних програм, яким було проведено 45 культурно-масових заходів.

Унікальні Дні факультетів, Фестиваль студентських талантів «Дебют першокурсника» та Фестиваль «Європа-фест», День університету, День студента, загально університетський День вишиванки, Кубок ректора ЧДТУ з КВН, Спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки», шоу-конкурс «Містер і Міс ЧДТУ – 2017», постійно діючий Клуб цікавих зустрічей.

У плані проведення культурно-мистецьких заходів ЧДТУ вийшов на новий рівень, започаткувавши проведення саме в нашому університеті Обласного Фестивалю-конкурсу юнацької творчості «Крила – 2017», який відбувся 31 березня цього року, та на який завітали понад 100 учасників із багатьох районів Черкаської області.

Цьогоріч у ЧДТУ започаткована традиція урочистого пошанування ветеранів праці нашого університету в зв’язку з їх ювілеями.

Упродовж року радувала своїми оригінальними відеоматеріалами Студентська віртуальна студія, роботи якої тепер можна переглядати на головній сторінці сайту університету.

У Черкаському державному технологічному університеті активно функціонує студентське самоврядування, яке на партнерських засадах співпрацює з ректоратом університету в напрямку вирішення нагальних студентських проблем.  Запроваджені три посади помічників ректора на громадських засадах із числа студентів. Приємно констатувати, що вже втретє головою Студентської ради при Черкаській облдержадміністрації обрано саме студента ЧДТУ, цього року відповідальну посаду обійняв студент 4 курсу ФЕУ  Володимир Півненко.

Черкаський державний технологічний університет, 3 та 4 березня 2017 року, став місцем передового досвіду під час дводенного регіонального студентського форуму, який провела Українська асоціація студентів спільно з Студентською радою при Черкаській обласній державній адміністрації. У заході взяли участь представники студентського самоврядування усіх вишів Черкаської  області.

Крім цього, 2017 університетський рік виявився надзвичайно багатим на мистецькі перемоги в обласних та всеукраїнський конкурсах. Відтак, 12 – 13 квітня 2017 року студенти ЧДТУ взяли участь у ХВсеукраїнському фестивалі студентської художньої творчості «Весняна Хвиля – 2017». Анастасія Піскова (ЛФ) отримала Диплом лауреата ІІІ ступеня в номінації «Авторська поезія», а Анна Рамазанова (ЛФ) відзначена Дипломом лауреата ІІІ ступеня в номінації «Художнє слово». 22 листопада 2017 року на XX Міжнародному Фестивалі-конкурсі студентської художньої творчості «Барви осені – 2017» студентка ЧДТУ (ФЕТР) Олена Зубрицька посіла перше місце у номінації «Художнє декламування». А команда КВН ЧДТУ «КУМА» 19 жовтня 2017 року потрапила до фіналу Черкаської обласної Ліги КВН.

Зважаючи на те, що на Сході України тривають військові дії, точаться криваві бої, в університеті відкрито тематичний фотокуточок, присвячений нашим героям – студентам та співробітникам-атовцям ЧДТУ. Крім цього, викладачі кафедри дизайну ініціювали соціально-мистецький проект: щотижня протягом року відвідували в обласному госпіталі бійців, які проходять реабілітацію після бойових дій на сході Українита проводили з ними арт-терапію. У  30 заняттях з арт-терапії взяли участь 180 бійців АТО, які створили 250 художніх робіт. У листопаді 2017 колектив ЧДТУ охоче  відгукнувся на прохання  Центру допомоги учасникам АТО підтримати наших бійців на передовій. Упродовж кількох тижнів викладачі, студенти та співробітники університету збирали необхідні для наших захисників речі. Придбані на суму 4 тисячі гривень ліки, теплі речі та продукти харчування на суму 2 тисячі гривень, а також зібраний одяг та гостинці для військовослужбовців на початку грудня були  доставлені у зону антитерористичної операції.

Чимало в напрямку піднесення патріотизму і волонтерства зроблено за минулий навчальний рік у ЧДТУ. 21 вересня 2016 року та 21 вересня 2017 рокув університеті відбувся патріотичний захід «Плекаймо мир», приурочений до Міжнародного дня миру. А 5 жовтня в Черкаському державному технологічному  університеті пройшло засідання Координаційної ради Черкаської обласної державної адміністрації з питань національно-патріотичного виховання. Під час засідання ЧДТУ поділився власним досвідом щодо національно-патріотичного виховання студентства.

У переддень 21-ї річниці Дня Конституції України, 27 червня, на площі біля ЧДТУ, за підтримки Черкаської облдержадміністрації, відбулося урочисте відкриття  пам’ятного знаку  нашому земляку, колишньому проректору нашого університету, який став одним з авторів головного законодавчого документу нашої держави Михайлу Дмитровичу Сироті.

14 листопада 2017 року з метою популяризації різних видів спорту в ЧДТУ започатковано проведення Спортивно-патріотичного свята «Спорт – здоров’я нації», під час якого кожен міг взяти участь у цікавих майстер-класах із різних видів спорту.

До того ж, вперше кафедра економічної кібернетики та маркетингу ЧДТУ ініціювала проведення освітнього реклама-фесту «Моя школа – найкраща!».

Окремо хочеться виділити іміджево-презентаційну роботу у 2017 році кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Факультету харчових технологій та сфери обслуговування. Завдяки злагодженій роботі кафедри було проведено наступні заходи, які вже стають доброю традицією для нашого вишу і для міста Черкаси, а саме: Фестиваль борщу, Фестиваль Козацького кулешу, Фестиваль малої авіації, Свято куті та коляди, Свято Миколая та інші.  А проведений вже втретє в Черкаській області саме на базі ЧДТУ Конкурс бариста в рамках Фестивалю Кава-фест набув всеукраїнського значення.

Продовжували радувати своїми здобутками і наші спортсмени, як студенти, так і викладачі та співробітники. За підсумками 2017 року ЧДТУ посів І місце в обласній Універсіаді серед ВНЗ без профільних факультетів фізичного виховання.

Колектив Черкаського державного технологічного університету переконаний, що новий рік буде ще багатшим на досягнення, здобутки та перемоги.