,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Олег Григор про досягнення ЧДТУ у 2017 році
Четвер, 04 січня 2018 13:19

Олег Григор про досягнення ЧДТУ у 2017 році

Олег Григор про досягнення ЧДТУ у 2017 році

  Сьогодні Черкаський державний технологічний університет –  це стабільний, прогресивний, унікальний вищий навчальний заклад, – запевняє ректор ЧДТУ Олег Григор. –  В університеті працює колектив, який довів свою згуртованість у прагненні до спільної мети. Колектив нашого вишу  знає,  як іти до перемоги, тож йому можна, не вагаючись, довіряти молодих людей Черкащини.

Упродовж минулого року Черкаський державний технологічний університет ні на мить не зупинявся примножувати свої досягнення, здобутки та збагачуватися в усіх сферах освітнього процесу.

Відтак, вперше з 2017-2018 навчального року в університеті розпочалася підготовка фахівців за освітнім ступенем «бакалавр» із п’ятьох нових спеціальностей:

-     032 Історія та археологія (освітня програма: музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей);

-     033 Філософія (освітня програма: політична філософія);

-     126 Інформаційні системи та технології;

-     232 Соціальне забезпечення;

-     281 Публічне управління та адміністрування.

Девять спеціальностей із підготовки фахівців за освітнім ступенем «магістр» стали також новими для ЧДТУ, зокрема:

-     032 Історія та археологія;

-     033 Філософія;

-     075 Маркетинг;

-     126 Інформаційні системи та технології;

-     181 Харчові технології;

-     232 Соціальне забезпечення;

-     241 Готельно-ресторанна справа;

-     275 Транспортні технології (автомобільний транспорт);

-     281 Публічне управління та адміністрування.

 

Разом з цим, у Черкаському державному технологічному університеті запроваджені освітні програми з робототехніки, зокрема створено факультет робототехніки – факультет електронних технологій і робототехніки.

У грудні Черкаський державний технологічний університет увійшов до переліку уповноважених вищих навчальних закладів, які можуть здійснювати атестацію щодо вільного володіння державною мовою.

Навесні 2017 року в черкаській загальноосвітній школі № 32 запроваджено «Урок ЧДТУ», який набув популярності й в інших школах міста.

Беззаперечні досягнення вищого навчального закладу і в науковій сфері, зокрема організовано спеціалізовану вчену раду із захисту докторських дисертацій,черкаський виш увійшов до десятка фіналістів конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge, роботи науковців ЧДТУ публікуються в міжнародній наукометричній базі Index Copernicus International. Цього року Черкаський державний технологічний університет започаткував Науковий марафон, під час якого, протягом майже двох місяців, кожна кафедра представляла свої здобутки, інновації, ділилася досвідом із колегами та студентами. Студенти ЧДТУ посідають призові місця на обласних, Всеукраїнських та, навіть, міжнародних олімпіадах, конкурсах, виставках, успішно стажуються закордоном та беруть участь уміжнародних проектах.

Університет активно виконує важливу соціальну роль у суспільстві: допомагає воїнам АТО, здійснює волонтерську діяльність, ефективно реалізовує соціальні проекти, організовує молодіжні заходи для студентської спільноти міста, піклується про патріотизм та освіту регіону, як приклад – ЧДТУ став одним із організаторів проведеного Круглого столу для підготовки Форуму майбутнього Черкащини «Вчись, працюй, живи на Черкащині!».

Другий рік поспіль спортсмени університету здобули першість в обласній Універсіаді серед ВНЗ без профільних факультетів фізичного виховання.

Крім цього, в Черкаському державному технологічному університеті проходять інформативні зустрічі зписьменниками, діячами культури, науковцями, державними діячами, державними службовцями, лідерами громадської думки, відбуваються фестивалі, конкурси, патріотичні заходи, організовуються оригінальні флеш-моби, урочисті вшанування ветеранів праці та інші цікаві події.

Черкаський державний технологічний університет продовжує розвиватися, збагачуватися та готувати висококваліфікованих фахівців і справжніх патріотів своєї країни.

 

 

Галерея зображень