,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Колектив ЧДТУ підбив підсумки 2017 року в прес-центрі «Нової Доби»
Вівторок, 26 грудня 2017 16:55

Колектив ЧДТУ підбив підсумки 2017 року в прес-центрі «Нової Доби»

Колектив ЧДТУ підбив підсумки 2017 року в прес-центрі «Нової Доби»

Відгукнувшись на запрошення обласного видання «Нова Доба» (головний редактор – Тетяна Очеретяна), представники згуртованого колективу Черкаського державного технологічного університету завітали до прес-центру редакції, аби підбити підсумки 2017 року та поділитися планами на найближче майбутнє.

Ми з гордістю доводимо, що наш навчальний заклад вирізняється стабільністю та охоче розповідаємо про наші здобутки і досягнення,  – наголосив у вступному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

І дійсно, лише за останній рік університет отримав ряд ліцензій: на провадження освітньої діяльності освітньо-кваліфікаційного ступеня бакалавр за 5 спеціальностями, магістра – за 9 та 1 спеціальність на здобуття PhD. Сьогодні навчальний заклад надає можливість пройти атестацію щодо вільного володіння державною мовою, в кількох загальноосвітніх школах запроваджено урок ЧДТУ, черкаський виш увійшов до десятка фіналістів конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge, роботи науковців ЧДТУ публікуються в міжнародній наукометричній базі Index Copernicus InternationalЦього року Черкаський державний технологічний університет започаткував Науковий марафон, під час якого, протягом майже двох місяців, кожна кафедра представляла свої здобутки, інновації, ділилася досвідом із колегами та студентами. Студенти ЧДТУ посідають призові місця на обласних, Всеукраїнських та, навіть, міжнародних олімпіадах, конкурсах, виставках, успішно стажуються закордоном та беруть участь в міжнародних проектах. Університет активно виконує важливу соціальну роль в суспільстві: допомагає воїнам АТО, здійснює волонтерську діяльність, ефективно реалізовує соціальні проекти, організовує молодіжні заходи для студентської спільноти міста, піклується про патріотизм та освіту регіону, як приклад – ЧДТУ став одним із організаторів проведеного круглого столу для підготовки Форуму майбутнього Черкащини «Вчись, працюй, живи на Черкащині». Другий рік поспіль спортсмени університету здобули першість в обласній Універсіаді серед ВНЗ без профільних факультетів фізичного виховання.

Крім цього, університетський рік виявився надзвичайно багатим на культурно-масові заходи та на мистецькі перемоги в обласних та Всеукраїнський конкурсах. Варто згадати й унікальні Дні факультетів, Фестиваль студентських талантів «Дебют першокурсника» та Фестиваль «Європа-фест», День університету, День студента, Кубок ректора ЧДТУ з КВН, Спортивно-патріотичне свято «Славних воїнів гідні нащадки», шоу-конкурс «Містер і Міс ЧДТУ – 2017», постійно діючий Клуб цікавих зустрічей. Окремо хочеться відзначити, започаткований в університеті у 2017 році Обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила – 2017», на який завітали понад 100 талановитих учасників із багатьох куточків Черкащини. Нині ЧДТУ шанує ветеранів праці і традиційно організовує урочисті віншування ювілярів. В університеті запроваджено дві посади помічників ректора на громадських засадах із числа студентів. І вже втретє головою Студентської ради при Черкаській облдержадміністрації обрано саме студента ЧДТУ, цього року відповідальну посаду обійняв студент 4 курсу ФЕУ  Володимир Півненко.

Зважаючи, на часові обмеження, кожен учасник прес-конференції намагався виділити найвагоміші здобутки Черкаського державного технологічного університету за рік, що минає. Звісно, що кожен із присутніх готовий годинами говорити про досягнення факультетів, кафедр, окремих особистостей та колективу в цілому. Тож, свої враження щодо цьогорічних результатів, плани та найближчі перспективи висловили: ректор ЧДТУ Олег Григор, перший проректор Євген Ланських, який детально зупинився на відкритті нових спеціальностей у 2017 році, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Володимир Рудницький приділив увагу розвитку науки та міжнародних зв’язків, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко наголосив на соціально-гуманітарній взаємодії в ЧДТУ у 2017 році, проректор Микола Куницький розповів про оновлення матеріально-технічної бази ЧДТУ.

Декани всіх факультетів Черкаського державного технологічного університету поділилися інформацією про вагомі здобутки факультетів, які вони очолюють. Відтак, декан будівельного факультету Денис Грецький,  декан факультету електронних технологій та робототехніки Артем Гончаров, декан факультету інформаційних технологій і систем Ірина Трегубенко, декан факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Микола Підгорний, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда, декан лінгвістичного факультету Людмила Білик, директор навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами Олександр Білик та секретар Вченої ради ЧДТУ Наталія Лега навели вагомі приклади розвитку Черкаського державного технологічного університету, зміцнення партнерських міжнародних відносин та високого рівня навчального закладу в освітній галузі України.

У свою чергу, голова Студентської ради ЧДТУ Софія Ярмош та голова Студентської ради при Черкаській обласній державній адміністрації, студент ЧДТУ  Володимир Півненко розповіли про навчальний заклад очима студентів, надихаючи молодь та заохочуючи до вступу в Черкаський державний технологічний університет.

Завершуючи участь у передноворічному марафоні ректор ЧДТУ Олег Григор привітав всіх черкащан з прийдешнім Новим 2018 роком та побажав усім міцного здоров'я, успіхів, родинного тепла і затишку, достатку і добробуту, чудового настрою і любові, удачі і гармонії, взаємоповаги і взаєморозуміння та втілення всіх сміливих ідей і починань у Новому році.

Найближчим часом Черкаський державний технологічний університет детальніше поінформує про досягнення, здобутки та звершення навчального закладу в 2017 році.