,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ розпочався Тиждень права
Понеділок, 04 грудня 2017 16:17

У ЧДТУ розпочався Тиждень права

У ЧДТУ розпочався Тиждень права

Сьогодні, 4 грудня, в Черкаському державному технологічному університеті урочисто розпочався Тиждень права, програма якого включає в себе перегляд фільмів про права людини, відкриті лекції, правовий турнір, зустріч за круглим столом науковців та студентів.

− Тиждень права –  це важлива подія не тільки в нашому університеті, а й в усій Україні. Кожна людина повинна розуміти свої права та обовязки. Для випускників Черкаського державного технологічного університету необхідно вміти відстоювати свої позиції, адже в майбутньому вони будуть працювати на благо нашої держави, − зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

Проведення Тижня права в ЧДТУ ініціювала кафедра історії України та суспільних дисциплін Черкаського державного технологічного університету.

−     Тиждень права – це чудова нагода згадати права та обов`язки, які нам дані від народження. Правова грамотність молоді України − це запорука майбутньої щасливої країни, − наголосила завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін ЧДТУ Ірина Стадник.

Акцентував важливість знань та реалізації своїх прав голова Студентської ради при Черкаській обласній державній адміністрації, студент  ЧДТУ Володимир Півненко.

Завершився урочистий захід переглядом документального фільму «Що таке права людини?».