,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ зустрілися з харківським журналістом і краєзнавцем Віктором Козорізом
Четвер, 16 листопада 2017 10:47

Студенти ЧДТУ зустрілися з харківським журналістом і краєзнавцем Віктором Козорізом

Студенти ЧДТУ зустрілися з харківським журналістом і краєзнавцем Віктором Козорізом

Учора, 15 листопада 2017 року, в обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулася зустріч з автором книги «Льнообробне виробництво у Драбівській економії Барятинських та роль Анрі Ле Докта» Віктором Козорізом, на якій були присутні  студенти факультету компютеризованих технологій машинобудування і дизайну ЧДТУ.

Харківський журналіст і краєзнавець Віктор Козоріз, уродженець села Великий Хутір Драбівського району, презентував нову книгу, в якій, на основі опрацювання значного масиву архівних документів та наукової літератури, висвітлює історію фабрики з переробки льону у Драбові, що була збудована бельгійським агрономом-інженером Анрі Ле Доктом і діяла у кінці ХІХ - на початку ХХ ст.

Автор розповів про роботу над книгою, як з’явилася думка про написання такої книги, які провів дослідження. Віктор Козоріз охоче відповів на всі запитання гостей та подарував автографи усім бажаючим.

Свої враження щодо нового видання висловили і студенти Черкаського державного технологічного університету. Молодь підкреслила, що презентована книга надзвичайно актуальна, а зібраний у публікації матеріал охоплює широкий спектр питань. На їх переконання, видання може бути важливим для представників різних гуманітарних  та технічних наук, відігравати важливу роль  у глибокому пізнанні  та дослідженні  історії нашого краю. Від імені студентів університету  викладач кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв Васильченко Віктор Юрійович подякував Віктору Козорізу за запрошення та цікаву розповідь про його творчість, книгу і про плани на майбутнє.