,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ започаткували спортивно-патріотичне свято
Середа, 15 листопада 2017 10:47

У ЧДТУ започаткували спортивно-патріотичне свято

У ЧДТУ започаткували спортивно-патріотичне свято

Вчора, 14 листопада, в Черкаському державному технологічному університеті вперше відбулося спортивно-патріотичне свято «Спорт – здоров’я нації».

 

– Сьогодні разом із федерацією різних видів бойових мистецтв України ми започатковуємо у Черкаському державному технологічному університеті спортивно-патріотичне свято «Спорт – здоров’я нації». Плануємо проводити спортивне свято раз у квартал та надалі співпрацювати із федерацією бойових мистецтв. Здорова нація – це шлях до свободи та до перемог в усіх напрямках. Вітаю всіх із нашим починанням,– за дорученням ректора Черкаського державного технологічного університету Олега Григора, зазначив у вітальному слові проректор з гуманітарно-виховних питань  ЧДТУ Валентин Лазуренко.

 

На святковий захід в Черкаський державний технологічний університет завітала президент федерації різних видів бойових мистецтв України імені Віктора Синебрюхова, голова федерації національного виду спорту хортинг по центральному регіону України та Черкаській області, неодноразова чемпіонці світу та Європи з бойових мистецтв, володарка чорного поясу, донька легендарного Віктора Синебрюхова – Аза Шульга.

 

Від імені федерації бойових мистецтв хочу сказати, що для нас велика честь, що Черкаський державний технологічний університет запросив нас та дав можливість виступити. В такий не легкий час ми вирішили обєднатися та показати, що разом ми сила, – наголосила у своєму зверненні Аза Вікторівна та запросила всіх на щорічний фестиваль пам’яті  Віктора Синебрюхова, який відбудеться 2 грудня.

 

Сьогодні, як ніколи, зростає соціальне значення фізичного виховання підростаючого покоління. В теперішніх умовах наша держава потребує фізично здорових, підготовлених юнаків та дівчат. Я бажаю усім міцного здоровя, гарної фізичної форми і щасливого довголіття, – сказав у своїй промові  завідувач кафедри фізичного виховання та здоров'я людини Василь Загородній.

 

Почесним гостем свята став майстер спорту міжнародного класу з традиційного карате, чотириразовий чемпіон Європи серед юніорів, срібний призер чемпіонату світу, член національної збірної України з традиційного карате з 2003 року, директор школи традиційного карате «Окінава» – Олександр Решетняк.

 

Заохотив всіх займатися паркур-акробатикою голова федерації бойової акробатики імені Віктора Синебрюхова, один із засновників руху паркур-акробатики (national-motion), учасник багатьох Всеукраїнських і міжнародних фестивалів – Руслан Рябінін.

 

Черкаський державний технологічний університет пишається своїми спортсменами: баскетболістами, футболістами, тенісистами, а особливо дзюдоїстами. На спортивно-патріотичному святі всі присутні мали нагоду побачитипоказовий виступ, який підготував студент 5 курсу факультету електронних технологій та робототехніки, кандидат в майстри спорту з дзюдо, чемпіон 15-тої універсіади Черкаської області 2017 року Дмитро Болобан разом із змагальною групою спортивного клубу «Плазма-джим».

 

Вразили всіх показовими виступами представники федерації різних видів бойових  мистецтв імені Віктора Синебрюхова:

школа традиційного карате «Окінава»;

вихованці школи бразильського бойового мистецтва Capoeira-senzala;

представники бойової паркур-акробатики.

 

Особливістю  свята стали майстер-класи з бойових мистецтв, які для усіх бажаючих провели найкращі спортсмени Черкащини.