,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулися навчання з питань охорони праці та пожежної безпеки
Середа, 08 листопада 2017 13:35

У ЧДТУ відбулися навчання з питань охорони праці та пожежної безпеки

У ЧДТУ відбулися навчання з питань охорони праці та пожежної безпеки

На виконання статті 18 Закону України «Про охорону праці» та розділу ІХ Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України (наказ МОН України від 15.08.2016р. №974) в Черкаському державному технологічному університеті 6 листопада пройшли навчання посадових осіб вишу відповідальних за організацію і виконання заходів з питань охорони праці, електробезпеки та пожежної безпеки.

Відділ охорони праці та цивільного захисту ЧДТУ залучив до навчального заходу фахівців з Управління Держпраці у Черкаській області: завідувача сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Юрченка Василя Івановича, головного державного інспектора сектору нагляду у машинобудуванні та енергетиці Глянька Олега Семеновича, завідувача сектору з питань експертизи умов праці Комар Лідію Дмитрівну, начальника відділу з питань гігієни праці Купрія Володимира Дмитровича та головного директора ТОВ «ВП «Інвестспецкомплекс» Березу Віктора Юрійовича.

Під час теоретичної частини аудиторія розглянула чимало важливих питань. Зокрема зупинилися на Законодавстві України про охорону праці, кодексі законів про працю України та прийняті відповідно до них нормативно-правові акти. Детально обговорили організацію роботи з охорони праці, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань. Крім цього, нагадали основні правила надання першої долікарської допомоги потерпілому у разі нещасного випадку, розглянули порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці та визначили категорії працівників, яким надаються пільги відповідно до умов праці.

До того ж, генеральний директор ТОВ «ВП «Інвестспецкомплекс» Береза Віктор Юрійович поінформував співробітників ЧДТУ про основні поняття і складові пожежної безпеки та провів практичне заняття з гасіння полум’я за допомогою первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників та пожежного кран-комплекту).

До кінця тижня всі відповідальні особи, хто пройшов навчання, мають успішно скласти перевірку знань та отримати відповідні посвідчення, що дасть можливість проведення з підлеглими інструктажів з питань охорони праці, електробезпеки та пожежної безпеки у ввірених структурних підрозділах.