,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ вивчали інжиніринг та робототехніку в Берліні
Середа, 18 жовтня 2017 13:20

Представники ЧДТУ вивчали інжиніринг та робототехніку в Берліні

Представники ЧДТУ вивчали інжиніринг та робототехніку в Берліні

Нещодавно представники кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Черкаського державного технологічного університету к.т.н., доцент Костянтин Базіло та магістрант Юлія Петрушко повернулися з Німеччини, де з 27 вересня до 09 жовтня 2017 року проходили навчання в Технічному університеті Берліна (ТУ Берліна) на тренінгах та майстер-класах з інжинірингу та робототехніки.

 

До програми тренінгів, зокрема, входили такі презентації та дисципліни:

·        Розвиток робототехніки в Європі. Промислові революції (Лектор: Dr. Arnold Sternharz, TU Berlin, ЕСМ - office)

·        Штучний інтелект робототехніки. (лектор: Prof. Dr. Tatiana Kalganova, Brunel University, London)

·        Основи наукових досліджень. Практичні рекомендації щодо публікації та представлення результатів наукових досліджень  (лектор: Prof. Dr. Tatiana Kalganova, Brunel University, London)

·        ECAD для робототехніки. Знайомство і робота в програмі Vivado. (лектор: Dirk Van Merode, ‎Research Engineer at Thomas More University College, Belgium)

·        ECAD для робототехніки. Робота з VHDL (лектор: Dirk Van Merode,‎Research Engineer at Thomas More University College, Belgium)

·        Теоретичні аспекти мехатроніки, електроніки і програмування. Знайомство з комплектами Amperca Arduino, Lego MindStorm, Tetra, Lego WeDo, Matreshka education set. (Лектор: Andrey Yatsun)

-     TRIZ (теорія розв’язання винахідницьких задач). Практичне застосування проектного мислення і його результати. Стратегія інноваційного мислення, оцінки і визначення пріоритетів ідей.  Інновації та креативне мислення з TRIZ. (лектор: Prof. Dr. M.Orloff, co-organizer and scientific leader of the MTRIZ Academy, Berlin)

У межах тренінгів також відбулася поїздка до компанії KUKA AG Braunschweig, Florian Runge, Teamleader College North. Де пройшло знайомство з виробництвом промислових роботів KUKA, була прослухана лекція: «Еволюція роботів KUKA» та реалізовані практичні заняття з маніпуляторами KUKA, зокрема знайомство з системою маніпулювання, налаштування системи.

До культурної програми тренінгів увійшли Візит до Рейхстагу та Технічного музею Берліна.