,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ взяли участь у Jabil Manufacturing Day 2017
П'ятниця, 13 жовтня 2017 05:54

Представники ЧДТУ взяли участь у Jabil Manufacturing Day 2017

Представники ЧДТУ взяли участь у Jabil Manufacturing Day 2017

Представники Черкаського державного технологічного університету взяли участь у Jabil Manufacturing Day 2017, що відбувся на Закарпатті. Цей захід відбувався вже втретє і цього року були запрошені близько 100 студентів і гостей з усієї України, у тому числі й декан факультету електронних технологій і робототехніки, професор кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем, а також кращі студенти цієї ж кафедри.

Компанія Jabil є одним зі світових лідерів, яка вже 50 років разом із своїми клієнтами розробляє і створює інноваційні технології та продукти. Українське представництво компанії працює з 2004 року і за цей період компанія значно наростила свій потенціал і збільшила випуск продукції. Стрімке розширення виробництва спонукає компанію Jabil залучати в свої лави нові кваліфіковані кадри, тому організація подібних зустрічей є складовою політики розвитку компанії.

Фахівці компанії познайомили гостей з історією підприємства, провели змістовну екскурсію по підприємству, показали сучасне устаткування, на якому проводиться виготовлення і тестування електронних схем. Лінійка продукції компанії щорічно оновлюється в залежності від потреб ринку. Сучасне обладнання і висококваліфікований персонал дозволяють реалізовувати найскладніші проекти в галузі телекомунікації, автомобільної електроніки, побутової техніки тощо. Замість ручного виконання рутинних технологічних операцій скрізь, де це можливо, використовуються робототехнічні системи, що позначається на швидкодії процесу виробництва і на якості кінцевої продукції.

Експерти компанії поділилися досвідом у використанні принципів бережливого виробництва – концепції менеджменту, створеної на японському підприємстві Toyota і заснованій на неухильному прагненні до усунення всіх видів втрат. На даний момент це єдине в Україні підприємство, яке використовує ці концепції на щоденній основі, де кожен працівник залучений до оптимізації процесів виробництва, що дозволяє бути максимально орієнтованими на клієнтів та на досягнення найвищих результатів.

Компанія була надзвичайно гостинною та взяла на себе всі організаційні та транспортні витрати. На другий день була організована екскурсія історичною частиною міста, в ході якої студенти з різних регіонів України знайомилися з пам’ятками міста і активно спілкувалися між собою.

Jabil Manufacturing Day 2017 – це не лише запрошення до співпраці від потенційного роботодавця і живе спілкування однодумців, а й профорієнтаційна подія, що демонструє престижність інженерної освіти і високу затребуваність фахівців на ринку праці.

Для викладачів та студентів ЧДТУ участь у подібній події – це унікальна можливість познайомитися з новітніми технологіями, якісним обладнанням, сучасними підходами до організації виробництва, а отже збагатитися новими знаннями та враженнями, які стануть сходинкою до особистісного та кар’єрного розвитку.