,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відзначили Всесвітній день психічного здоров’я
Середа, 11 жовтня 2017 14:36

У ЧДТУ відзначили Всесвітній день психічного здоров’я

У ЧДТУ відзначили Всесвітній день психічного здоров’я

Учора, 10 жовтня, заняття з психології майбутніх екологів та хіміків другого курсу будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету розпочалося досить незвично. На запитання викладача, який День відзначають сьогодні у всьому світі, за допопомою сучасних гаджетів, студенти все ж знайшли правильну відповідь.

Коротка бесіда була поштовхом до популяризації цього питання задля підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров'я та мобілізації зусиль на його покращення.

Відтак, 10-го жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров'я. Ця дата входить до переліку міжнародних днів, що відзначаються ООН.

Вивчаючи обізнаність людей стосовно такої важливої у нас час теми психічного здоровя, було вирішено провести Соціологічне експрес-опитування  серед студентів різних факультетів університету, професорсько-викладацького складу, жителів міста, що перебували на той час поблизу університету. Доцент Старовойтенко Наталія Василівна зі студентами–другокурсниками запрошували людей взяти участь в опитуванні і висловити своє розуміння понять «психологічне здоров’я», «психологічно здорова особистість», та «психологічно здорове суспільство».

Метою проведення експрес-опитування було бажання звернути увагу молоді на важливість  самоконтролю свого психологічного стану,  проінформувати про методи і способи збереження здорової психіки та популяризацію психології в університеті. Педагогічний колектив отримав можливість побачити студентів  в іншому статусі, отримати рефлексію  та відмовитись від стереотипів сприйняття.

Виконуючий обов'язки ректора Черкаського державного технологічного університету Григор Олег Олександрович зазначив, що свідченням психологічного здоров’я людини є відкритість, відсутність маніпуляцій, єдність слова та дії. Ніякий стрес чи депресія не може виправдати схильність людини до подвійної моралі тощо.

Проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Лазуренко Валентин Миколайович переконаний, що психологічне здоров’я неможливе без родинного тепла та емоційного благополуччя в діловій сфері. На думку декана будівельного факультету Грецького Дениса Володимировича психологічне здоров’я це гармонія фізичного, інтелектуального та емоційного комфорту людини. Професор Осипенко Василь Іванович, почесний професор ЧДТУ Битько Микола Макарович акцентують увагу на здатності психологічно здорової людини ставитися до життя серйозно, виважено,  у багатьох випадках з гумором. Більшість опитаних викладачів сходяться в думці щодо оптмістичного погляду на складні проблеми, самодостатність, самоповагу психологічно здорової людини у порівнянні з песимістами та емоційно нестійкими.

Молодь під психологічним здоров’ям у першу чергу розуміє: соціальний інтелект, моральні якості, соціальну поведінку, емоційність та ставлення до свого здоров’я.