,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини З нагоди 80-річчя в ЧДТУ пошанували професора Валентина Бикова
Четвер, 05 жовтня 2017 14:15

З нагоди 80-річчя в ЧДТУ пошанували професора Валентина Бикова

З нагоди 80-річчя в ЧДТУ пошанували професора Валентина Бикова

4 жовтня у Черкаському державному технологічному університеті в рамках відзначення Дня працівників освіти України було пошановано професора Валентина Бикова, який в цьому році відзначив своє 80-річчям.

На сцені, в урочистій обстановці, ювіляра від усього колективу ЧДТУ привітали в. о. ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, голова первинної профспілкової організації Профспілки працівників освіти і науки України ЧДТУ Наталія Гончарова та почесний професор ЧДТУ Сергій Гребенюк.

Вітаючи ювіляра, вони констатували його непересічну роль у розвитку вишу.  Свого часу, із 1987 по 1991 рік, Валентин Биков був директором Черкаського філіалу Київського політехнічного інституту. В 1991 році в Україні було створено два нових інститути, в тому числі - Черкаський інженерно-технологічний інститут, на базі філіалу Київського політехнічного інституту, першим ректором якого і був обраний Валентин Биков, що очолював його до 1998 року. Тривалий час  потому Валентин Биков працював на будівельному факультеті, очолював кафедру безпеки життєдіяльності.

Валентин Биков є професором, доктором технічних наук, Заслуженим діячем науки і техніки України, дійсним членом Української Національної Академії наук екологічних технологій, Академії інженерних наук України та Нью-Йоркської Академії наук, академіком Української Національної академії наук екологічних технологій.

Тож, із величезним задоволенням, в. о. ректора ЧДТУ Олег Григор, голова первинної профспілкової організації Профспілки працівників освіти і науки України ЧДТУ Наталія Гончарова та почесний професор ЧДТУ Сергій Гребенюк нагородили ювіляра  Почесною грамотою Черкаської обласної ради, Почесною грамотою Черкаського державного технологічного університету та профспілковою відзнакою.