,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Яке воно - студентське навчальне стажування за кордоном?
Вівторок, 26 вересня 2017 07:54

Яке воно - студентське навчальне стажування за кордоном?

Яке воно - студентське навчальне стажування за кордоном?
Завантажити прикріплення:

На таке питання своїх колег намагалися надати відповідь студенти кафедри хімічних технологій та водоочищення, які відвідали тритижневі  навчальні літні школи в Шрі Ланці (2016) та в Норвегії (2017), а також ті студенти, які за магістерськими програмами впродовж 2017-2018 н.р. навчалися в Норвезькому університеті природничих наук в рамках проектів “WaterНarmonyEurasiaII” та “WaterHarmonyErasmus+”.

Багато студентів мріють побувати закордоном, але дуже часто їм елементарно не вистачає інформації про наявні можливості та умови участі в навчальних програмах. Тому, 21 вересня 2017 року на кафедрі хімічних технологій та водоочищення була організована зустріч зі студенти, що були учасниками різних мобільностей, якіознайомили присутніх зі своїми враженнями від поїздок та поділись досвідом.

Розпочався захід презентацієюстудента 1 курсу магістратури кафедри хімічних технологій та водоочищення АндріяСлісь, який бувучасникомтритижневого стажування вУніверситеті Піраденії (м. Піраденія, Шрі Ланка). Андрій дуже цікаво розповів про свій досвід навчання в цій екзотичній країні, описав особливості проходження процесів очистки питної води та стічних вод, а також про культуру та традиції Шрі Ланки.

Продовжили розповідь на тему мобільності студентки групи МГХТ-705, а саме, Культенко Валентина, Редька Катерина та Марія Купцова, що мали можливість впродовж трьохтижнів пройти навчальний курс«Управління водними ресурсами та водоочисні технології» в Норвезькому університету природничих наук (NMBU). Дівчата розповіли про нюанси проходження лекційних та лабораторних робіт, побут, дозвілля та туристичні можливості. Також вони відзначили родзинку їхнього навчання – сім днів на архіпелазі Шпіцберген, що знаходиться в Північно-льодовитому океані, де студентив місцевому університеті вивчали особливості водопідготовки та водоочистки в умовах холодного клімату.

Магістри другого курсу навчання, а саме, Горбатько Єгор, Саліу Стелла та Дзігора Юлія, що впродовж одного року навчалися в Норвезькому університеті природничих наук розповіли про проведені наукові дослідження, особливості життя в скандинавських країнах, про відмінності проведення лекційних і лабораторних занять від українських, про мотивацію студентів до навчання, про різницю у ставленні викладачів до студентів. Ознайомитися з презентаціями студентів можна за посиланням https://chdtu.edu.ua/bf/kx/news.

В кінці зустрічі, координатор проектів «Водна Гармонія» від ЧДТУ, д.т.н., професор Геннадій Степанович Столяренкоподякув студентам за успішні результати, які вони показали на іспитах по закінченню мобільності та побажав їм успіхів і здійснення мрій. Відповідальні секретарі проектів доцент Солодовнік Тетяна Володимирівна та старший викладач Фоміна Наталія Максимівна розповіли про те, що вже в жовтні цього року відбудеться відбір учасників для мобільності студентів в Норвегію на літню школу-2018. Вони зазначили, що основними критеріями відбору є успішність у навчанні та знання англійської мови. Інформація про дати та час проходження тестувань буде додатково оголошена студентам, розміщена на сайті університету та інформаційних дошках.