,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини До Дня фізичної культури і спорту студенти ЧДТУ провели не лише спортивні, а й кулінарні змагання
Понеділок, 11 вересня 2017 10:49

До Дня фізичної культури і спорту студенти ЧДТУ провели не лише спортивні, а й кулінарні змагання

До Дня фізичної культури і спорту студенти ЧДТУ провели не лише спортивні, а й кулінарні змагання

Вже традиційно, День факультету харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського державного технологічного університету, за сприяння декана ФХТСО Лариси Чепурди, поєднує відзначення Дня фізичної культури та спорту України, святкування Всесвітнього дня туризму та посвяту першокурсників у студенти.

Студенти І-V курсів напрямів підготовки «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Технології бродильних виробництв»,  «Історія та археологія», викладачі та гості  взяли участь у туристичному поході  мальовничими місцями вздовж узбережжя Дніпра та стали учасниками, глядачами, або членами журі цікавих конкурсів.

 Цього разу перед командами-учасниками студентських змагань постали непрості завдання, які потребували відповідальної та ретельної підготовки. Тож, молодь заздалегідь готувалася до конкурсу, адже кожна команда повинна була вразити  членів журі не лише оригінальною назвою, а й креативною презентацією, відмінною спортивною підготовкою, вишуканими стравами української кухні та бездоганним виконанням художнього номеру.

Творчі та кулінарні шедеври студентів оцінювало справедливе неупереджене журі, до складу якого увійшли викладачі університету на чолі з виконуючим обов’язки ректора ЧДТУ Олегом Григором.

Звичайно ж, найважливіше випробування злагодженої командної роботи – це приготування унікального кулішу за індивідуальним особливим рецептом на очах у гостей свята. Відтак, поруч із традиційною кашею зі шкварками, грибами та ковбасою за смакові вподобання та прихильність журі змагалися й оригінальні кулінарні варіації, зокрема, куліш із горіхами. 

Отже, цьогоріч у завзятій боротьбі за першість, не шкодуючи ні фізичних, ні творчих сил, ані кулінарного таланту та  майстерності, перемогли третьокурсники групи  ТБВ-54 напряму підготовки «Технології бродильних виробництв». На другому місці, завдяки енергії та завзятості, опинилися студенти першого курсу групи Т-71 напряму підготовки «Туризм», а почесне третє місце посіла згуртована збірна команда студентів третього курсу групи ГРС-56 та ГРС-57 напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа».

Цього року студентська родина факультету харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського державного технологічного університету стала багатшою на нові таланти, які першокурсники продемонстрували під час художньої програми.